Kamilla Rytter Juhl om ny konflikt: Vi har løst det

Der er blevet lagt låg på endnu en ulmende sag i dansk badminton, der er relateret til den såkaldte småkage-konflikt.

Verdensranglistens nummer 12 i mixeddouble, Mads Pieler Kolding og Kamilla Rytter Juhl, stiller ikke op sammen i denne uges Australian Open i Sydney, men fra næste uge danner de atter par ved Indonesia Open i Jakarta.

- Der har været nogle misforståelser, men vi er bare glade for, at vi har fået løst dem, og at vi spiller sammen i næste uge, siger Kamilla Rytter Juhl.

Spørgsmål: Kan du fortælle, hvad misforståelserne handlede om?

- Nej, det synes vi ikke, der er nogen grund til at fortælle mere om, siger hun.

Kamilla Rytter Juhl var en af de fem spillere, som for nylig var smidt af landsholdet i en periode.

Det skyldtes, at de fem spillere har en personlig sponsoraftale med småkageproducenten Kjeldsen Cookies, der stred mod Badminton Danmarks sponsorat med et andet småkagefirma, Danisa.

Mads Pieler Kolding har Danisa som sponsor, og de forskellige individuelle sponsorer er grunden til misforståelserne mellem ham og Kamilla Rytter Juhl.

Kjeldsen Cookies og det indonesiske selskab Mayora, som ejer Danisa, har en verserende retssag i gang.

Ifølge Kamilla Rytter Juhl er der dog intet kontraktligt til hinder for, at hun og Mads Pieler Kolding kan spille sammen.

- Nej, det er der ikke. Der er stadig konflikt mellem de to firmaer, men det er ikke nyt, siger hun.

Kvalifikationen frem mod OL i Rio næste år blev skudt i gang tidligere i maj, og det mål vil parret nu fokusere på at nå.

- OL er det store mål for os alle sammen. Det er det, vi går efter, siger Kamilla Rytter Juhl.

Hun og Mads Pieler Kolding har henholdsvis dame- og herredouble som primær kategori.

Sammen med Christinna Pedersen ligger Kamilla Rytter Juhl nummer fem på verdensranglisten i damedouble, mens Mads Pieler Kolding er nummer ni i herredouble sammen med Mads Conrad-Petersen.

Foreløbig vil Kamilla Rytter Juhl gå efter at komme med til OL i to rækker.

- Mixeddouble er vores sekundære kategori. Men man skal anerkende, at vi har været gode på det seneste, og det håber vi på at blive ved med at være.

- Det er altid en udfordring at komme opad på verdensranglisten i et OL-år. Men nu må vi se, om vi kan gøre det, siger hun.

/ritzau/

 

Dagens Gossip