Karen Ellemann afviser pengekrav på socialområdet

admin

425 uger siden

|

16/05/2016

Dagens topnyheder

Der mangler ikke penge på socialområdet til at opfylde regeringens ti nye målsætninger for social mobilitet.

Det mener social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V), der mandag præsenterede de nye mål.

- Jeg har allerede hørt automatreaktionerne med, om der kommer nye penge på bordet. Der vil jeg minde om, at der hvert år bruges 45 milliarder kroner på sociale indsatser.

- Der mangler ikke penge på området. I stedet skal vi arbejde mere konkret med at finde viden om, hvad der rent faktisk virker. På den måde kan vi bruge pengene ordentligt, siger hun.

De ti nye mål for social mobilitet, som ministeren mandag præsenterede på Naturcenter Amager, sigter blandt andet efter at få flere udsatte og handicappede ind på arbejdsmarkedet og gøre færre udsatte.

- Det er nogle mål, som favner bredt og handler om store grupper af mennesker, både socialt udsatte, handicappede og mennesker med psykiske lidelser.

- Grundlæggende skal det være mål, som er målbare. Vi skal kunne følge udviklingen. Vi vil gerne tilvejebringe data for de enkelte målgrupper og følge det op hvert år med en socialpolitisk redegørelse, siger ministeren.

Den første af disse redegørelser forventes at blive præsenteret inden sommerferien.

De nye mål er af Rådet for Socialt Udsatte blevet kritiseret for ikke at være konkrete og ambitiøse nok.

Blandt andet mener rådets formand, Jann Sjursen, at det er et problem, at der ikke er sat tal på, hvor meget eksempelvis antallet af hjemløse skal falde. Sådan var målene opstillet i den tidligere regerings socialpolitiske mål.

Men det er der en grund til, forklarer Ellemann. Regeringen udstikker i stedet en retning, så de enkelte kommuner og aktører lettere kan tage ejerskab over målsætningerne.

- Jeg tror ikke, absolutte mål er hjælpsomme, når de skal implementeres lokalt.

- Hvis man laver meget specifikke mål om, at antallet af hjemløse eksempelvis skal sænkes med 2000, så er det svært i en enkelt kommune at tage ejerskab over en så stor sænkning, siger hun.

/ritzau/