Kattegatkomitéen: Bro bør bygges i 2025

Storebæltsbroen kommer ikke til at blive overbelastet de næste 35 år.

Men derfor kan det godt være en god idé at bygge en fast forbindelse over Kattegat allerede om 10 år.

Det fastholder formanden for Kattegatkomitéen, som arbejder for en fast forbindelse mellem Østjylland og Vestsjælland.

- Efter de tal, vi har, så burde Kattegat-forbindelsen stå klar i 2025. Der vil det være rentabelt at etablere den, siger Jens Kampmann til Ritzau.

Torsdag har Transportministeriet offentliggjort en række strategiske analyser af fremtidens behov for trafikinvesteringer.

Her konstateres det, at der først efter 2050 vil være så meget pres på forbindelserne mellem Jylland og Sjælland, at det bliver nødvendigt at udbygge dem.

- Med den nuværende viden vil en Kattegat-forbindelse således ud fra et kapacitetsmæssigt perspektiv først for alvor være relevant på langt sigt, konstaterer ministeriet.

Men det er ikke ensbetydende med, at det ikke kan være en god idé at gå i gang tidligere, mener Jens Kampmann.

- Hvornår vi skal have en Kattegat-forbindelse bestemmes ikke alene af, hvornår der er tilstrækkelig stor trængsel på Storebælt. Det bestemmes først og fremmest af, hvornår der tilstrækkelig stor trafikmængde på Kattegat til, at den kan betale sig.

- Vi arbejder med en meget, meget kortere horisont. Alting tyder på, at trafikmængderne er tilstrækkelige til at komme i gang med Kattegat-forbindelsen på et meget tidligere tidspunkt, fastholder han.

Kattegatkomitéen samarbejder i øjeblikket med Transportministeriet om en kortlægning af de økonomiske og trafikale konsekvenser af en Kattegat-forbindelse.

Resultaterne ventes klar til sommer.

/ritzau/

 

Dagens Gossip