Kerry fastslår: Israels bosættelser er ulovlige

De israelsk bosættelser på palæstinensisk jord er ulovlige, understreger USA's udenrigsminister, John Kerry, under et besøg i Mellemøsten.

- Vi anser nu, som vi altid har gjort det, at bosættelserne er ulovlige, siger Kerry efter et møde med palæstinensernes præsident, Mahmoud Abbas, i Betlehem.

- Jeg vil gerne gøre de ekstremt klart, at på intet tidspunkt har palæstinenserne på nogen måde erklæret sig enige, når det gælder om vende tilbage til forhandlingerne, at de på en eller anden måde går med til eller accepterer bosættelserne, siger han videre.

Israel har de seneste mange måneder givet tilladelser til opførelse af mange tusinde nye boliger på Vestbredden.

I den seneste uge er planer om at opføre 3700 nye boliger gået igennem.

Kerry bruger sit besøg i Mellemøsten til at holde liv i fredsprocessen trods de hårde odds.

Palæstinenserne siger, at der ikke er noget at forhandle med israelerne om, hvis udbygningen af bosættelserne fortsætter.

Inden besøget i Betlehem havde Kerry haft et møde med den israelske premierminister, Benjamin Netanyahu.

- Som et sker under enhver forhandling, så vil der være øjeblikke af opture og øjeblikke af nedture, og det går frem og tilbage, forklarede Kerry.

- Men jeg kan fortælle jer, at præsident Obama og jeg er fast besluttet, og ingen af os vil stoppe vores bestræbelser på at forfølge denne mulighed (for fred red.), sagde han.

Den fortsatte israelske byggeaktivitet på Vestbredden gør det meget vanskeligt at nå det mål, som det internationale samfund har sat sig: Oprettelsen af en selvstændig palæstinensisk stat.

I dag bor der op mod en halv million jødiske bosættere på Vestbredden.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip