KIF-veteraner jubler over overraskende CL-sejr

Det var noget af en positiv overraskelse, KIF Kolding Københavns håndboldherrer leverede søndag i Brøndby, hvor det stjernespækkede makedonske storhold HC Vardar blev slået 33-31.

Vardar var tophold i Gruppe B med maksimum otte point for fire kampe inden mødet med KIF, der var noteret for nul point inden søndagens overraskende gevinst.

Trods sejren er KIF stadig placeret i bunden af gruppen side om side med Kristianstad på de to eneste af gruppens otte pladser, der ikke udløser avancement.

Men med sejren har KIF'erne meldt sig ind i kampen om avancement, og det glæder veteranerne i KIF sig over.

- Det var en god sejr. Vi har kæmpet for at få det til at lykkes, og vi er virkelig glade nu, siger forsvarsstyrmand Lars Jørgensen til DR.

Jørgensen så rødt efter knap 42 minutter på grund af tre udvisninger, men fra tilskuerpladserne kunne han se holdkammeraterne køre sejren i hus.

- Vi var nede med et par stykker i første halvleg, men vi holdt snor i dem. Vi lykkedes ikke godt defensivt, men vi havde godt fat i deres 5-1 forsvar, siger Jørgensen.

En anden af KIF's rutinerede spillere Bo Spellerberg blev noteret for imponerende 13 assists i kampen og var dermed stærkt medvirkende til, at KIF snuppede de to point.

- Vi kørte på i dag, men deres målmænd havde heller ikke mange redninger. Vi fik løst deres forsvar godt, siger Spellerberg, der dog stadig ser plads til forbedringer.

- Vi har et stykke vej endnu, men vi kan se, at det, vi arbejder med, er begyndt at fungere, siger han til DR.

Veteranmålmand Kristian Asmussen leverede et fornemt indhop i slutningen af første halvleg som erstatning for Kasper Hvidt, der langt fra havde en fremragende dag i KIF-målet.

- Jeg kom ind og var med til at få vendt kampen med nogle gode redninger. Kan jeg bare give ti minutter for fuld skrue og give noget til holdet, så er det en kæmpe succes.

- Det var nu, vi skulle have en sejr, sagde Kristian Asmussen til DR.

KIF har to point efter fem kampe og har ni gruppekampe mere til at nå op på en af de seks øverste pladser. Næste opgave er en svær udekamp mod Barcelona 24. oktober.

/ritzau/

 

Dagens Gossip