Kommentator: Pressede konservative skal nok overleve

Det Konservative Folkeparti bliver ifølge flere nye meningsmålinger det mindste parti i Folketinget og ligger kun lige over spærregrænsen på 2 procent, der bestemmer om et parti får sæde i Folketinget eller ej.

Dermed kæmper partiet i valgkampen reelt for sin landspolitiske overlevelse og må ifølge politisk kommentator på dagbladet Børsen, Helle Ib, se den igangværende deroute som "dybt deprimerende".

Alligevel vurderer hun ikke, at folketingsvalget 18. juni bliver et farvel til det gamle parti på Christiansborg.

- De Konservative har også ved tidligere valg ligget dårligere i målingerne, end det er endt ved valget, så jeg tror, at de nok skal overleve og ende med omkring fem procent af stemmerne, siger hun til Ritzau.

Det ændrer dog ifølge kommentatoren ikke ved, at valgkampen og de ringe målinger, hvor Konservative nu ifølge Voxmeter kun står til 2,5 procent af stemmer, må gøre ondt langt ind i partiet.

- Især må det være ydmygende at se sig overhalet af et diffust og tilfældigt parti som Alternativet, når man i den konservative kampagne skal finde kræfter til at kæmpe fra hus til hus i de sidste uger, siger Helle Ib med henvisning til, at Uffe Elbæks nyskabte parti i de seneste målinger forviser De Konservative til rollen som mindste parti på tinge.

Ritzau har tirsdag forsøgt at få en kommentar fra De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, men her er meldingen fra hans pressekontor, at partiformanden ikke vil kommentere meningsmålingerne.

Og heller ikke politisk ordfører Mai Mercado vil tale om partiets nedtur.

- Det er et princip vi har, at vi ikke kommenterer på målinger, og principper er man nødt til at overholde, siger hun til Ritzau.

De Konservative fik ved seneste valg i 2011 4,9 procent af stemmerne som kan veksles til otte mandater i Folketinget.

I flere af de seneste målinger står partiet nu til fire mandater, hvilket i givet fald vil være et opsigtvækkende fald på hele 38 mandater siden Poul Schlüter for 20 år siden høstede knap hver fjerde danske vælgerkryds.

/ritzau/

.

Dagens Gossip