Kommentator: Regeringen og EL bliver enige om finanslov

Skrevet af admin

|

25/11/2013

Dagens topnyheder

Hvis regeringen ikke giver sig på kravet om minimumrettigheder til ældre, er Enhedslisten klar til at tage et folketingsvalg. Det melder partiet ud mandag.

- Lige nu står vi i en "hvem blinker først"-situation, siger politisk kommentator Peter Mogensen og fortsætter.

- Enhedslisten ved, at hvis de ikke er troværdige i deres trusler, risikerer de at blive trumlet fuldstændig over. Det er de blevet tidligere.

Og Enhedslisten er det parti, som ville profitere mest på at få at valg nu, påpeger han. Så langt mener han dog ikke, at det vil komme.

- Hvis det virkelig er ved at ende med et valg, så blinker regeringen trods alt nok først. Jeg tror ikke, de vil tage et valg på service til ældre, når de står så dårligt i meningsmålingerne, siger han.

Regeringen valgte mandag eftermiddag at offentliggøre den aftaleskitse til en finanslov, som Enhedslisten har fået tilbudt.

Indtil videre er forhandlingerne fastlåste, siger Peter Mogensen.

- Enhedslisten mener selv, at de kommer med nogle rimelig krav, men regeringen har et principielt problem med at efterleve dem, fordi man ikke centralt skal bestemme, hvad der skal ske lokalt. Så der er en reel konflikt på indholdet, siger han.

Allerede nu har regeringen dog formentligt en plan for, hvordan den kan nå et kompromis med Enhedslisten, vurderer han. Så der skal nok komme en finanslov, selvom det ikke er sikkert, det sker uden kamp.

- Men der er nok også en stor spinkomponent i det, vi ser i øjeblikket. Begge parter har jo interesse i at få lidt opmærksomhed om forhandlingerne, siger han.

- Historisk er der løst finanslovkonflikter, der har været en del større. Så jeg er ret tryg ved, at de nok skal finde en løsning på problemerne i sidste ende.

/ritzau/