Kommentator: Venstre står med dilemma i indvandrerdebat

Venstre prioriterer vælgerne, når tonen i indvandrerdebatten har skarpe kanter, selvom størstedelen af baglandet mener, at de barske udmeldinger skader integrationen.

I en rundspørge foretaget af Politiken Research blandt Venstres byrådsmedlemmer, regionsrådsmedlemmer og kommuneforeningsformænd svarer 67 procent, at der fokuseres for meget på problemerne i indvandrerdebatten.

56 procent mener ligefrem, at tonen i debatten er skadelig for integrationen.

Men trods en ulmende fløjkrig i partiet kommer Venstre formentlig ikke til at spille efter nye noder, vurderer Erik Holstein, politisk kommentator ved Altinget.

- Tallene understreger, at Venstre har et dilemma. En pæn del af baglandet ligger faktisk på en linje om, at man skal tale pænere i udlændingedebatten. Omvendt er der i Venstres vælgerkorps ikke samme holdning, siger han til Ritzau og uddyber:

- På en lang række parametre ligger Venstres vælgere meget på linje med DF-vælgere. Det skaber et problem for partiet.

Politiken-rundspørgen er foretaget, efter at Venstres næstformand, Kristian Jensen, i en kronik i Søndagsavisen slog til lyd for at "ændre det sortsyn og fokus på negative historier", som i hans øjne præger debatten om indvandrere.

Den udmelding kom i kølvandet af, at partiets politiske ordfører, Inger Støjberg, på Facebook skrev om "en flok indvandrerdrenge", som havde spoleret hendes biograftur.

Meningsforskellene og de interne gnidninger i partiet vil dog blive nedtonet i kampen for vælgernes gunst, når først valgkampen for alvor er skudt i gang, spår Erik Holstein.

- Der er én ting, der tæller, og det er folketingsvalget om få måneder. I sommer viste det sig, at hårde markeringer rettede op på dårlige meningsmålinger, så vælgerne synes godt om Støjbergs stil, siger Erik Holstein og tilføjer:

- Vælgere bryder sig heller ikke om uklarheder og interne stridigheder. Det er dårligt for Venstre, hvis de ikke får lagt uenigheden ned. Selvom der er substansopgør og fløjforskelle, vil partiet tale det ned og påstå, at der ikke er uoverensstemmelser.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip