Konservative i økonomiske kvaler: Tvunget til fyringer

Skrevet af admin

|

04/12/2013

Dagens topnyheder

De Konservative er kendt for at være et parti, der samler direktører, advokater og andre med penge på kontoen. Men trods velstillede vælgere lider partiet under økonomisk afmatning.

Partiets største sikre indtægtskilde i form af den offentlige partistøtte er blevet halveret, skriver Ugebrevet A4.

Ifølge partiets regnskaber er den offentlige partistøtte faldet fra 10,1 millioner kroner i 2011 til 5,2 millioner kroner i 2013.

Og det ser ikke ud til at blive bedre. De Konservative står til at høste omkring 4,3 procent af stemmerne, hvis der blev udskrevet valg nu. Det ville betyde, at støtten i 2014 falder til cirka 4,6 millioner kroner.

Udsigterne svækker De Konservatives kræfter, erkender valgforsker og professor ved Københavns Universitet Kasper Møller Hansen.

- Det er problematisk at miste offentlig støtte, for de penge går til at holde partikontoret kørende mellem valgene.

- Den mindskede støtte kan få ret store konsekvenser for De Konservatives muligheder for at lave professionelle kampagner, meningsmålinger og brug af fokusgrupper, siger Kasper Møller Hansen til Ugebrevet A4.

Den mistede støtte har blandt andet betydet fyringer i partiet, fortæller partisekretær Martin Dahl.

- Vi måtte sige farvel til nogle medarbejdere, vi måtte flytte på et mindre kontor, og vi måtte finde en billigere it-løsning, siger han til ugebrevet.

Et fysisk tegn på De Konservatives økonomiske nedgang er, at partiet i 2011 måtte sælge sit hovedsæde på den attraktive adresse Nyhavn 4 i København.

Partisekretæren tror dog fortsat, at de store, private bidragydere vil være loyale trods nedgangen for De Konservative.

- Vi har et vedvarende og fint samarbejde med vores bidragydere. Og vi håber og tror da på, at vi i 2014 vil få private bidrag, så vi kan være synlige, når der til maj er valg til EU-Parlamentet, siger Martin Dahl.

/ritzau/