Kontrolprøve frifinder dansker for ebola i Hvidovre

En medarbejder fra Læger uden Grænser, der har været indlagt på Hvidovre Hospital med mistanke om ebola-smitte, er rask, viser en ny prøve ifølge organisationen.

- Vi er selvfølgelig lettede over det negative resultat af ebolatesten og er rigtig glade for, at vores kollega nu er uden for fare, siger Michael Gylling Nielsen, direktør i Læger uden Grænser, i en pressemeddelelse.

- Men den her situation viser også, at vores procedure virker, og at beredskabet hos de danske sundhedsmyndigheder fungerer godt og er i orden, siger han.

Den indlagte medarbejder har været udsendt for Læger uden Grænser til Vestafrika og fik symptomer på feber en uge efter sin hjemkomst til Danmark.

Hvidovre Hospital blev kontaktet, og patienten blev indlagt og isoleret.

Torsdag viste en første prøve, at der ikke var tale om ebola, og fredag eftermiddag har en anden test nu endeligt slået fast, at personen er rask.

- Her på Hvidovre Hospital forløb alt, som det skulle, siger hospitalets vicedirektør Torben Mogensen i en udtalelse.

- Det er jo anden gang på et par uger, at vi har en potentiel ebolapatient, og også denne gang er tingene gået helt efter planen, siger han med henvisning til, at en medarbejder fra DR for nylig var indlagt med mistanke om ebolasmitte.

Trods forskrækkelsen er hændelsen ikke noget, der får Læger uden Grænser til at genoverveje indsatsen i Vestafrika, fastslår organisationen.

- Hvis Læger uden Grænser ikke deltager i kampen mod udbruddet, er der ikke andre, der kan løfte byrden med så meget ekspertise og erfaring som os, siger Michael Gylling Nielsen.

- For hver patient vi indlægger på vores behandlingscentre, er det én patient mindre, som kan smitte andre.

- Men behovene er enorme, og flere steder har vi været nødt til at afvise patienter i døren, fordi vi ikke havde plads. Vi vil fortsætte arbejdet og blive ved med at sende folk til området, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip