Kriminalforsorgen: Kasernefængsler ville være uværdige

admin

|

06/08/2014

Dagens topnyheder

Kriminalforsorgsforeningens formand, John Hatting, er langt fra enig med Dansk Folkeparti i, at udenlandske fanger bør afsone i nedlagte kaserner frem for at optage dyre pladser i landets fængsler.

Partiet foreslår at anbringe udenlandske indsatte på kaserner, inden de skal sendes hjem. Det vil spare penge, fordi 12 til 15 mand kan afsone sammen i ét rum i stedet for i enmandsceller, lyder det.

Men det er både "urealistisk og uværdigt", fastslår John Hatting, der repræsenterer de civilt ansatte i fængselsvæsnet, i en kommentar:

- Det er ikke kun i strid med de europæiske fængselsregler, at mange mennesker skal afsone på samme celle, det er også aldeles udansk at sætte så mange i samme celle.

- Der står udtrykkeligt i de europæiske fængselsregler, at "de indsatte skal normalt overnatte i individuelle celler", og jeg tænker, at det dækker over, at alle uanset nationalitet grundlæggende skal behandles ordentligt, siger John Hatting.

I stedet bør man styrke indsatsen for at få sendt så mange som muligt af de udvisningsdømte kriminelle til afsoning i hjemlandet, lyder det.

John Hatting understreger samtidig, at Kriminalforsorgsforeningen står bag justitsministerens melding om, at "udlændinge, der begår kriminalitet i Danmark, har ikke noget at gøre her. De skal ud af landet".

- Men løsningen er ikke at behandle folk dårligere og dårligere i håb om, at de så vælger at tage til andre lande end Danmark. Kriminalitet er i dag grænseoverskridende, og løsningerne skal således også findes i fællesskab, siger John Hatting.

DF's forslag møder opbakning hos Venstre og i en vis udstrækning i Fængselsforbundet, der understreger, at det i praksis kun vil kunne gælde en mindre del af de cirka 1100 udenlandske statsborgere, der sidder i danske fængsler.

- De fleste af dem sidder og afsoner hårde domme for eksempelvis narko- eller bandekriminalitet, og der vil man ikke kunne opretholde sikkerheden på en nedlagt kaserne, siger forbundets formand, Kim Østerbye, til Ritzau.

/ritzau/