Krisepsykologer hjælper forældre og børn efter dødstrussel

Der var ros til skoleledelsen på Gl. Lindholm Skole i Nørresundby for at have handlet resolut og gode råd til forældre og børn på et informationsmøde ovenpå den uhyggelig telefontrussel tirsdag morgen.

Her truede en ukendt mand via 112 med, at eleverne ville blive dræbt.

- Der var mødt omkring 150 op til informationsmødet, hvor mange forældre tilkendegav, at de følte sig godt informeret og trygge efter dagens hændelse, siger Martin Østergaard Christensen, direktør i Skoleforvaltningen i Aalborg Kommune efter mødet.

Skolens psykolog og Falck Healthcare deltog på aftenens møde, og de fortalte, at både børn og voksne kan forvente en reaktion.

- Kommer der en reaktion, er der hjælp at hente hos vores kriseteam. Derudover fortalte psykologen, at det er vigtigt, at man ikke presser børnene til at fortælle om deres oplevelse eller lægger dem ord i munden. Men vente til de selv har lyst til at tale, siger Martin Østergaard Christensen.

Da telefontruslen indløb, evakuerede politiet skolen og spærrede alle udgange. I løbet af få minutter var alle børn i klasserne, og lærerne blev hos børnene.

Resten af dagen var politiet synligt på skolen.

Politiet har undersøgt skolen, og der er intet mistænkeligt fundet. Truslen, der blev ringet ind til skolen, blev foretaget af en mand, og det er blandt andet det spor, som Nordjyllands Politi fortsat er i færd med at undersøge. Ingen er anholdt i sagen.

- Vi har sat gang i en massiv efterforskning for at finde ud af, hvem der har sendt denne besked, siger vicepolitiinspektør Henrik Skals.

- Vi er ved at forfølge nogle spor i sagen, men mere kan jeg ikke oplyse om efterforskningen lige nu, siger vicepolitiinspektør Henrik Skals i en pressemeddelelse.

/ritzau/

 

Dagens Gossip