Kristian Jensen: Det ser ud til vi vinder

Venstres næstformand, Kristian Jensen, er den første politiker fra Venstre, som åbner for snakken om, at Venstre vinder valget.

Med knapt 50 procent af stemmerne optalt, siger Kristian Jensen:

- Det ser ud til, at vi får en borgerlig-liberal regering. Det er det, vi har kæmpet for, så vi kan få en ny kurs for Danmark, siger Kristian Jensen.

Han ærgrer sig til gengæld over, at Venstre står til tilbagegang ved dette valg. Dermed bliver det en svækket Lars Løkke Rasmussen, der måske skal forhandle regering med de øvrige borgerlige partier.

Samtidig ser det ud til, at Dansk Folkeparti vil gå markant frem. Det kan gøre det vanskeligt for Lars Løkke Rasmussen at danne regering, hvis fordelingen af mandater også bliver den endelige.

Kristian Jensen henviser dog til, at VKO igennem 10 år i 00'erne havde et tæt samarbejde:

- Jeg tror, vi får et godt samarbejde med Dansk Folkeparti. Det har vi haft under både Anders Fogh og Lars Løkke Rasmussen. Det kan vi gøre igen, siger Kristian Jensen.

Kristian Thulesen Dahl vil ikke sige, om DF går i regering, men på valgaftenen udelukker han intet:

- Jeg har også understreget, at vi ikke er angste ved at gå i regering, hvis det er i den position, vi får størst politisk indflydelse. Jeg har bare ikke ville stille det op som en forventning, at vi kom dertil, siger han.

Trods den store fremgang til Dansk Folkeparti er det dog helt usandsynligt, at der bliver byttet om på rollerne, så det bliver Kristian Thulesen Dahl, der får statsministerkontoret i stedet for Lars Løkke Rasmussen, mener Kristian Jensen:

- Jeg har en stor fantasi, men der er grænser for min fantasi, lyder det fra Kristian Jensen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip