Kronborg erstatter svensk målmandslegende som assistent

admin

425 uger siden

|

17/05/2016

Dagens topnyheder

Den svenske målmandslegende Tomas Svensson stopper som assistenttræner på det danske herrelandshold i håndbold efter landsholdets samling i juni.

Svensson tiltrådte i september 2014, og baggrunden for opsigelsen er, at han har for travlt i jobbet som målmandstræner i bundesligaklubben Magdeburg til at kunne varetage rollen som assistent.

Afløseren for Svensson bliver Henrik Kronborg, der tiltræder 1. juni 2016 og dermed også er med, når herrelandsholdet møder ind til den kommende samling.

- Henrik Kronborg har gennem de seneste år fungeret som træner for udviklingstruppen, når de har været samlet, så han er dermed i forvejen tæt på arbejdet.

- Derudover har han tidligere været assistenttræner for herrelandsholdet, og da Gudmundsson meget gerne vil tilknytte ham, var det et naturligt valg, siger sportschef i Dansk Håndbold Forbund (DHF), Ulrik Wilbek, i en pressemeddelelse.

Kronborg, der i klubregi har været mange år i først Nordsjælland og siden KIF Kolding og KIF Kolding København, har en lang historik i DHF-systemet, og han ser frem til gensynet.

- Jeg er rigtigt glad for, at jeg igen skal arbejde med herrelandsholdet, og jeg glæder mig meget til opgaven, siger Kronborg og fortsætter:

- Jeg kender de fleste spillere og ledere særdeles godt efter VM i Spanien i 2013, og jeg ser frem til at bidrage med de input, jeg har til spillet, bakke op omkring holdet og bistå med analysearbejdet før og efter kampene.

I DHF-regi startede Kronborg som assistenttræner for Ole Nørgaard på ungdomslandsholdene i 2005-2007, og i marts 2012 blev han ansat som U20-herrelandstræner.

Kort tid efter blev han tilknyttet som assistenttræner for Wilbek på herrelandsholdet, indtil en diskusprolaps tvang ham til at stoppe ved udgangen af 2013.

Herrelandsholdet samles næste gang i juni til to playoff-kampe mod Østrig om en plads ved VM i 2017 i Frankrig.

/ritzau/