KRONOLOGI: Sådan er forløbet i Vestagers kommissærhøring

Margrethe Vestager og de øvrige 26 kommissærkandidater skal om to uger til høring i EU-Parlamentet, der siden skal godkende eller forkaste den kommission, som den kommende formand, Jean-Claude Juncker, har sammensat.

Herunder følger en kronologi over høringsforløbet, som det ventes for den tidligere danske økonomi- og indenrigsminister, der er indstillet til posten som konkurrencekommissær:

25. september:

* Retsudvalget vurderer på baggrund af indsendte oplysninger fra kommissærerne, om der er interessekonflikt mellem deres privatøkonomi og det job, de skal varetage.

* Retsudvalget sender efterfølgende brev til de udvalg, som har ansvar for høringen - i Vestagers tilfælde økonomiudvalget - som tager disse oplysninger med i dets samlede vurdering af kandidaten.

26. september:

* Økonomiudvalget skal senest denne fredag modtage skriftligt svar fra Vestager på fem spørgsmål, som hun har haft 10 dage til at besvare.

* To af spørgsmålene skal være generelle om kandidaten, mens de tre øvrige er fagspecifikke møntet på posten som konkurrencekommissær.

* Margrethe Vestager skal kun besvare spørgsmål fra økonomiudvalget, selvom der ventes at være endnu et udvalg med ved den senere mundtlige høring.

2. oktober:

* Vestager er til mundtlig høring fra klokken 18 hos økonomiudvalget, formentlig med udvalget for indre marked og forbrugerbeskyttelse som såkaldt associeret udvalg.

* Både økonomiudvalget og udvalget for indre marked kan stille spørgsmål under høringen. De koordinerer inden høringen, hvor mange spørgsmål det associerede udvalg kan stille.

3. oktober:

* Økonomiudvalget evaluerer Vestagers høring skriftligt.

* Den endelige evaluering skal som udgangspunkt offentliggøres 24 timer efter høringen (altså 3. oktober), hvis ikke udvalget har bedt om yderligere oplysninger eller uddybning fra kandidaten.

* Kandidaterne bedømmes på baggrund af fem overordnede kriterier: "Almindelig duelighed", "europæisk engagement", "personlig uafhængighed", "viden om ansvarsområde" og "kommunikationsevner".

22. oktober:

* EU-Parlamentet stemmer om den samlede kommission. Afstemningen sker ved simpelt flertal, altså flere end halvdelen af medlemmerne.

1. november:

* Den nye kommission kan begynde arbejdet - hvis ellers tidsplanen holder.

Kilde: EU-Parlamentets pressetjeneste

/ritzau/

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip