Kvinde prøver at sælge datter for at rejse penge til syg mand

En historie om en desperat kone i den kinesiske by Fuzhou går verden rundt, fordi hun i en tragisk redningsaktion forsøgte at sælge sin datter.

Konens mand, Zhou Guixing, faldt den 11. december ned fra tredje sal under et byggearbejde. Zhous arbejdsgiver, der var den eneste, der kunne betale for behandlingen, stoppede belejligt al kommunikation med Zhous familie, mens Zhou lå på sygehuset med de slemme skader fra arbejdsulykken.

Hospitalets regningerne strømmede dog ind af døren, og de betød, at konen og familiens tre børn ikke kunne betale den videre behandling og nødvendige operation. Det skriver Shanghailist.com.

Ville sælge datter
Problemet løste sig dog, da Zhous kone fik solid mediedækning, fordi hun forsøgte at sælge familiens yngste datter, et spædbarn, for at få penge til behandlingen af manden.

Situationen fik gavmilde donorer til tasterne, og nu har familien måttet lukke deres bankonto for ikke at modtage flere penge. Alle regningerne er nemlig betalt, og de har modtaget så mange penge, at de endda har donereret en stor del af dem til Røde Kors og andet velgørende arbejde.

Allerede den 15. december havde familien modtaget 100.000 yuan, hvilket er nok til at dække regningerne. Derefter bad familien medierne om at videreformidle, at donationerne nu kunne stoppe. Tusindvis af donorer blev dog ved med at sende penge, og i dag står familien med i alt 1, 27 millioner yuan, hvoraf de giver overskuddet videre til andre gode formål.

Vil ikke have andres hårdt optjente penge unødigt
Selvom familien må flytte hjem til deres hjemstavn og starte et helt nyt, og uden tvivl hårdere liv op fra bunden med den nu handicappede familiefar, er de ikke i tvivl om, at de ikke vil tage imod andre folks hårdtopsparede penge mere:

- Det er ikke let at at spare penge sammen. De donerede penge er blevet optjent af andre, hårdtarbejdende mennesker, sagde Zhou Guixing eftersigende til sin bankrådgiver ifølge shanghailist.com

Han er ved godt mod trods hændelsen, der giver ham varige men:

- Efter tragedien er jeg blevet meget mere opmærksom på, at den største lykke kommer af at leve lykkeligt sammen med sin familie, uddyber han.
 

 

Dagens Gossip