Kvinder: Mænd tror, venlighed betyder, vi giver sex

Når en kvinde smiler og klapper en mand kærligt på skulderen, tror han, hun er klar til at knalde. I hvert fald hvis man spørger kvinder.

Omvendt tolker kvinder mænds seksuelle interesse som ren og skær venlighed.

Det viser en ny, norsk undersøgelse ifølge Videnskab.dk

Undersøgelsens resultater bakker op om en identisk undersøgelse gennemført i USA.

“Det interessante her er, at resultaterne er identiske med et tilsvarende studie, som blev gennemført i USA, selvom Norge er et af verdens mest ligestillede og seksuelt liberale lande,” siger Mons Bendixen, forsker ved Psykologisk Institut ved NTNU, der står bag studiet.

Læs også: Derfor bliver mænd og kvinder jaloux over vidt forskellige ting

308 heteroseksuelle mænd og kvinder i alderen 18 til 30 år deltog i den norske undersøgelse.

De blev stillet en række spørgsmål om erfaringerne med kommunikation med det modsatte køn. I gennemsnit havde kvinderne en oplevelse af, at mændene forstod deres almindelige venlighed som et oplæg til sex 3,5 gange i løbet af et år.

“Det, at den evolusionspsykologiske hypotese får støtte, når vi studerer området i et kønslige samfund, svækker alternative forklaringsmodeller, som bygger på, at de sociale roller kvinder og mænd tager i en kultur, bestemmer deres psykologi,” siger Mons Bendixen til forskning.no.

Han mener, mænds fejltolkning af kvinders venlighed skyldes, at det ligger i deres arvemateriale at skulle formere sig så meget som muligt.

Kvinder er derimod ikke kun ude på at formere sig, men også finde en far, der kan tage godt vare på sit barn.

.

Dagens Gossip