LA vil forbedre vilkår for arbejdende udlændinge

admin

426 uger siden

|

17/05/2016

Dagens topnyheder

Hvis en udlænding uden for EU vil opholde sig i Danmark, skal personen kunne fremvise en lønseddel på 400.000 kroner i stedet for i dag 375.000 kroner.

Og så skal green card-ordningen, som betyder, at udlændinge skal søge opholds- og arbejdstilladelse baseret på deres uddannelsesniveau, sproglige evner og erhvervserfaring, afskaffes.

Det mener partier som Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne. Men Liberal Alliance er lodret imod.

Beløbsgrænsen skal sænkes, og green card-ordningen skal bevares, mener Joachim B. Olsen, Liberal Alliances beskæftigelses- og erhvervsordfører.

- Personer på beløbsordningen har et arbejde og bidrager til det danske samfund. Vi skal ikke gøre det sværere for folk med arbejde at komme til Danmark - tværtimod. I stedet for at hæve beløbsgrænsen burde man sænke den.

- Og så burde man i øvrigt udvide green card-ordningen i stedet for at afskaffe den, som nogle partier vil, siger han.

DF's udlændinge- og integrationsordfører, Martin Henriksen, mener, at det er uhensigtsmæssigt, at udlændinge kommer ind i landet på green card-ordningen, der skal sikre højtuddannet arbejdskraft.

Han mener ikke, at ordningen fungerer, og ifølge ham er det, der er sket, at udlændinge tager ufaglært arbejde, som danskere kunne få.

Kritikken i forhold til beløbsgrænsen lyder på, at udenlandsk arbejdskraft presser sektorer, hvor der allerede er mange ledige.

Men Joachim B. Olsen holder fast. Begge ordninger er gode.

- Vi vil endda gerne udbygge dem, fordi det er ordninger, som får udlændinge hertil, og de arbejder, betaler skat og er med til at øge velstanden i Danmark.

- Vi har ikke behov for at lukke ned for indvandring til Danmark, når det handler om indvandring i form af arbejdskraft, siger han.

/ritzau/