LA vil legalisere hårde stoffer til eget forbrug

admin

|

04/08/2014

Dagens topnyheder

Liberal Alliance foreslår at gøre det lovligt at besidde både hash og hård narkotika til eget forbrug.

Det kom frem på partiets sommergruppemøde søndag, skriver Politiken.

Samtidig ønsker partiet øget brug af medicinsk anvendt cannabis i sundhedssektoren og anbefaler at fortsætte ordningen med fixerum.

Ifølge partiformand Anders Samuelsen har dansk narkopolitik slået fejl. Lovgivningen over for de svagt stillede stofmisbrugere er "ekstremt restriktiv på grund af en moraliserende, formynderisk tilgang over for borgerne", lyder det.

- Vi ved, at det ikke hjælper at straffe folk for at være i besiddelse af stoffer. Vi taler ikke om en total liberalisering af handel med stoffer. Det skal stadig være ulovligt at sælge stoffer, men det skal ikke være ulovligt at besidde stoffer, siger Anders Samuelsen.

Ifølge Samuelsen er partiet inspireret af Portugal.

- Der er rigtig mange, som tager stoffer uden at have et problem med det. Der er nogen, der har et problem med det på grund af deres sociale baggrund, de miljøer, de er i, og så videre. Men de problemer bliver bare forstærket af, at man kriminaliserer dem, siger Samuelsen.

Liberal Alliance har mange gange tidligere talt for en legalisering af hash, men partiet åbner altså nu også op for at lovliggøre andre stoffer.

Idéen får dog ikke opbakning fra hverken Socialdemokraterne eller Venstre.

Sundhedsordfører Sophie Løhde (V) tror ikke på "billedet af den lykkelige weekendnarkoman" og mener, at LA's forslag er "den helt forkerte vej at gå".

- Vi skal absolut ikke lægge op til en udbredelse. Desuden skal vi tage afstand fra heroin i skolegården på landets ungdomsuddannelser - det er jo konsekvensen, hvis man må have det til eget forbrug som myndig, siger Løhde til Politiken.

Sundhedsordfører Flemming Møller Mortensen (S) er også imod:

- Liberal Alliance mangler at se konsekvensen af euforiserende stoffer i øjnene, siger han til avisen.

/ritzau/