Laborant- og læreruddannelsen er populær hos de unge

Laborant er blandt de uddannelser, der i år er i høj kurs hos de unge, som har søgt en videregående uddannelse.

20 procent flere end sidste år har således søgt ind på uddannelsen, og det er med til at trække de toårige videregående og delvist praktiske erhvervsakademiuddannelser op i statistikken.

Trods stigningen er der fortsat færre unge, som søger de kortere og erhvervsrettede uddannelser, end der er unge, som søger de klassisk teoretiske bacheloruddannelser på universiteterne eller de praktisk/teoretiske professionsbacheloruddannelser på 3,5 år.

Stigningen i søgningen mod de korte erhvervsrettede uddannelser glæder uddannelses og forskningsminister Esben Lunde Larsen (V), som har et ønske om, at flere søger mod uddannelser, der retter sig mod det private erhvervsliv.

- Søgningen til erhvervsakademierne er jeg særlig glad for, da det er uddannelser med tæt kontakt til aftagerne og en stærk regional forankring, udtaler Esben Lunde Larsen i en pressemeddelelse.

Kigger man på de forskellige uddannelser fordelt på områder, er det det tekniske område på erhvervsakademi- og professionsbachelorniveau, hvor stigningen er størst med 11 procent.

Også det tekniske fag som diplomingeniør er en af de uddannelser, der har fået flere ansøgninger end sidste år, hvilket glæder Dansk Industri:

- Det er meget positivt, at der er en stigning i antallet af ansøgere til ingeniøruddannelserne - især at der er den meget store stigning i søgningen til den mere praktisk orienterede diplomingeniøruddannelse (14 procent, red.).

- Danske virksomheder mangler allerede i dag ingeniører, og der forventes en større mangel i fremtiden, siger underdirektør i DI Charlotte Rønhof.

Et mindre teknisk fag som læreruddannelsen går dog også frem. Det er en nyhed, da det i flere år er gået tilbage med ansøgere til uddannelsen.

I alt 92.477 ansøgere har i 2015 søgt ind på en videregående uddannelser, hvilket er ny rekord.

/ritzau/

 

Dagens Gossip