Lærere utilfredse med egen sex-undervisning

Seksualundervisningen i folkeskolen er langtfra god nok. Mange skoler har store problemer med at opfylde de obligatoriske mål på området.

Det viser en undersøgelse, som foreningen Sex & Samfund har lavet.

Undersøgelsen viser, at det kun er cirka hver tredje lærer, der tager udgangspunkt i Faghæfte 21, hvor formål og trinmål for faget er beskrevet.

Det er også kun godt en tredjedel af lærerne, der er enten er tilfredse eller delvist tilfredse med kvaliteten af deres egen seksualundervisning.

Den dårlige undervisning har en række meget uheldige konsekvenser, mener Vera Rosenbeck, Formand for Danske Elever.

- Der er mange unge, der er meget usikre omkring seksualitet, og mange kommer til at tilrane sig kønssygdomme på grund af uvidenhed, siger hun til Ritzau.

Hun har dog forståelse for, at det ikke er verdens nemmeste fag at undervise i.

- Derfor tror jeg også, at skolerne i højere grad skulle prøve at finde nogle eksperter, som ikke er elevernes lærere, som kan komme ud på skolerne og undervise i seksualundervisning.

- Der findes for eksempel et landsdækkende initiativ, der hedder Seksualisterne, som har specialiseret sig i seksualundervisning. De får rigtig gode tilbagemeldinger, fordi de underviser på elevernes niveau, siger Vera Rosenbeck.

Det er en mulighed, som skolebestyrelserne bør overveje, mener formanden for forældreforeningen Skole og Forældre, Mette Hagensen.

- Det er ikke det nemmeste for en lærer at stå over for en flok teenagere og snakke om seksualitet. Det kan nemt blive akavet for læreren, og eleverne synes det er pinligt, at det er deres geografilærer, der underviser.

- Jeg mener, at skolebestyrelserne bør diskutere seksualundervisningen og de timeløse fag grundigt igennem og få tænkt det ind i undervisningen, så det giver mening.

- Min opfordring er at overveje at bruge eksterne undervisere, men det bør være en lokal beslutning, siger Mette Hagensen.

Ifølge undersøgelsen er det kun knap halvdelen af underviserne, der svarer ja til, at de oplever opbakning til at prioritere seksualundervisningen fra skolens ledelse.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip