Lampard sikrer City point i dramatisk topkamp

21/09/2014

I en dramatisk, men ikke specielt velspillet, topkamp i den engelske Premier League delte Manchester City og Chelsea i porten med 1-1.

Den tidligere Chelsea-spiller Frank Lampard scorede for hjemmeholdet.

Med en større parade af højt profilerede spillere på begge mandskaber var der umiddelbart store forventninger til opgøret, men lækre driblinger og fikse detaljer blev i stedet byttet ud med masser af fysik og hårde tacklinger i størstedelen af første halvleg, hvor der blot blev noteret et skud inden for rammen.

Til gengæld kunne man læse hele 17 frispark og seks gule kort ud af statistikken ved pausen, hvilket vidnede meget godt om, hvad der foregik på banen.

Mest nærgående var Manchester City i de første 45 minutter, særligt da Sergio Agüero midt i halvlegen halvflugtede bolden over mål, men ingen af de to forsvar var generelt på overarbejde.

Efter pausen blev begivenhederne i højere grad flyttet fra midten af banen til de to felter, og igen var det med Manchester City som det farligste hold.

Efter knap 56 minutter måtte der således en flot redning af Chelseas målmand, Thibaut Courtois, til for at forhindre en myreflittig Sergio Agüero i at bringe hjemmeholdet foran 1-0.

I det 66. minut skiftede kampen med et slag karakter, da hjemmeholdets Pablo Zabaleta fik sit andet gule og dermed også et rødt kort efter klammeri med Chelseas Diego Costa.

Det straffede gæsterne bare fem minutter senere, hvor Eden Hazard efter flot opspil sendte en flad bold ind i fødderne på en fremstormende André Schürrle, der ganske ubesværet sendte bolden i mål til 1-0.

Efter 78 minutter faldt kampens nok største bifald, da Frank Lampard, der inden denne sæson skiftede til amerikansk fodbold, men siden blev lejet ud til Manchester City efter 13 år og mere end 400 kampe for Chelsea, blev skiftet ind til klapsalver fra begge holds fans.

Knap så populær var selvsamme Lampard blandt Chelsea-tilhængerne, da han i det 85. minut sparkede et flot indlæg fra James Milner ind til 1-1, der også blev kampens facit.

Med resultatet er Chelsea fortsat tophold i Premier League med 13 point for fem kampe, mens Manchester City er på sjettepladsen med otte point.

I Liverpool tabte Everton på hjemmebane med 3-2 til Crystal Palace, som dermed spillede sig over nedrykningsstregen.