Landstræneren om 1-6: Tredje periode var stygge sager

1-2 blev til 1-6 i løbet af blot ni minutter i tredje periode, og det midlertidige kollaps er det, der ærgrer landstræner Janne Karlsson mest efter Danmarks 1-6-nederlag til Canada ved ishockey-VM i Minsk.

Karlsson var ellers gået ind til sidste periode med et håb om at skabe et VM-chok, men det hele faldt sammen om ørerne på hans spillere.

- De første minutter af tredje periode var stygge sager, og nogle gange bliver man ikke klog på idrætsverdenen. I bedste mening forsøgte vi at hjælpe hinanden, men vi gjorde de forkerte ting. Der forsvandt chancen for at hugge et point, siger Janne Karlsson.

- Jeg er imponeret over indsatsen, vi ydede i to perioder mod et forbandet dygtigt canadisk hold. Vi håbede at holde 1-2 i nogle minutter og havde så forskellige idéer til, hvordan vi kunne jagte uafgjort i slutfasen. Men desværre.

Specielt i første periode var danskerne overraskende godt med og tilspillede sig store chancer.

Efter den første pause begyndte canadierne at få det overtag, som de fleste havde forventet, men på ærgerrigt defensivt spil formåede det danske hold at holde skaderne nede.

- På en måde kan man selvfølgelig sige, at Canada bare fik det rette udbytte, for de havde jo også mange chancer i de to første perioder. Men da formåede vi at komme i vejen og få slået returpuckene væk. Det orkede vi ikke til sidst, forklarer Janne Karlsson.

Han kunne se normalt pålidelige Oliver Lauridsen lave en stor brøler, der førte til Canadas 2-1-mål.

- Det er bare om at glemme det og komme videre. Man laver jo ikke fejl med vilje. Men det opbygger da ikke selvtilliden at lave sådan nogen, siger landstræneren.

/ritzau/

 

Dagens Gossip