Lars Bak skyder benene i gang i Tour de France

Danske Lars Bak (Lotto-Soudal) mærkede varmen, men er godt tilfreds med at være i gang i dette års Tour de France.

1. etape er en prolog, der køres over 13,8 kilometer i hollandske Utrecht, hvor rytterne én efter én bliver sendt ud på den flade rute.

Lars Bak kom i mål i tiden 16,15 minutter, og han var godt tilfreds, selv om han blev hentet ude på ruten.

- Jeg har brugt dagen på at skyde benene i gang. Havde jeg trænet mere på enkeltstarten, kunne jeg måske blive nummer 40, og det er sådan lidt lige meget, siger Lars Bak.

Han blev hentet af BMC-rytteren Rohan Dennis, der kørte i tiden 14,56 minutter, og har bedste tid indtil nu.

- Det passer meget godt, for jeg har regnet med at være ét minut og 25 sekunder efter vindertiden. Jeg sprang fuldstændig i luften til sidst, men nu er jeg bare glad for at være i gang, og jeg glæder mig allerede til i morgen.

- Ruten passer perfekt til de hurtige enkeltstartsfolk, og det er selvfølgelig ikke sjovt at blive hentet, men jeg vidste godt, at han kører stærkt.

- Jeg kørte alt, hvad jeg kunne, og jeg var bare ikke bedre, og jeg vidste godt, at han ville hente mig, siger danskeren.

Den store favorit på lørdagens 1. etape er Tony Martin fra Etixx-Quick Step, og med en sejr vil han kunne køre i den gule førertrøje for første gang i karrieren.

Søndagens 2. etape er fra Utrecht til Zélande. Rytterne skal her køre 166 kilometer på en flad rute, der lægger op til, at sprinterne skal afgøre det imellem sig.

/ritzau/

 

Dagens Gossip