Lasse Schöne: Zimling og Ajax er et godt match

Midtbanespilleren Niki Zimling er vraget til de kommende landskampe mod Tyrkiet og Armenien, men måske ændrer det sig fremover efter skiftet fra Mainz 05 til Ajax på transfervinduets sidste dag.

Zimling har på det seneste været solidt plantet på udskiftningsbænken i Tyskland, men ifølge Ajax-stjernen Lasse Schöne passer han perfekt ind i Amsterdam-klubben.

- Jeg har snakket lidt med Niki om Ajax, så da det blev officielt, blev jeg meget glad. Han er en af mine gode venner, så jeg glæder mig til at få ham til Amsterdam.

- Han passer rigtig godt ind på vores hold. Han har det, vi mangler. Han er en midtbanespiller, en sekser, som ser fremad. Han er god med bolden og dygtig til at bremse modstanderen.

- Sådan en type mangler vi. Han er en rigtig Ajax-spiller, som jeg ser det, lyder det fra Schöne.

Landstræner Morten Olsen er også glad for Zimlings skifte. Midtbanespilleren har i en årrække været en af landstrænerens yndlinge, men den manglende spilletid har kostet Zimling pladsen på landsholdet.

- Det er et godt skifte for Niki, for os og for Ajax. Måske den hollandske liga passer bedre til Niki. I Bundesligaen er belastningen høj, og Niki er en lidt skrøbelig fyr, hvilket har betydet, at han har fået en del skader.

- I Holland er belastningen ikke så voldsom som i Tyskland, så det kan forhåbentlig gavne Niki. Men der er ingen tvivl om, at han er kommet til en topklub. Ajax spiller med i Champions League, så det er et godt skifte, siger landstræneren.

Zimling er skiftet til Ajax - de hollandske mestre - på en etårig lejeaftale. I 2010/2011-sæsonen spillede Zimling med succes i den hollandske Æresdivision for NEC Nijmegen.

Onsdag møder Danmark i en testkamp Tyrkiet i Odense, og fire dage senere gælder det Armenien i en EM-kvalifikationskamp i København.

/ritzau/

 

Dagens Gossip