Lasse Vibe gør landsholdet sværere at læse

Lasse Vibe har givet landsholdet en hidtil ukendt dimension.

Den hurtige og løbestærke IFK Göteborg-topscorer skiller sig ud fra de fleste andre spillere i Danmarks offensiv, da han veksler mellem at spille højrekant og angriber.

- Jeg er meget anderledes i forhold til de andre, og det kan være en fordel, siger Vibe.

- Vi taler meget om, at vi ikke har været så chanceskabende, og vi har spillet meget pasnings- og positionsspil, hvor vi en gang imellem bare skal hugge på mål og spille dybt.

- Hvis modstanderne hele tiden skal forholde sig, om de skal falde af med forsvarskæden, så kan der opstå rum til Christian Eriksen og Michael Krohn-Dehli. På den måde ser jeg mig selv som et godt alternativ.

- Når jeg spiller højrekant, er jeg faktisk mere højreforward end en højre midtbanespiller, fortæller IFK Göteborg-spilleren.

Landstræner Morten Olsen kan se mange fordele i at have en angribertype på højrekanten. Det betyder blandt andet, at Olsen undervejs i kampene kan skifte system fra 4-3-3 til 4-4-2.

- Det giver en fleksibilitet, og hvis man samtidig har en spiller med stor defensiv disciplin, når modstanderne kommer i omstillinger, så kan det lade sig gøre. Det viste han i fredagens sejr over Serbien.

- Man skal have en snu og god pres-spiller, og det er Vibe. Han er til gengæld ikke så boldfast som nogle af de andre typer, siger landstræneren.

Lasse Vibe fik sin landsholdsdebut i september i en venskabskamp mod Tyrkiet i Odense. Siden er det blevet til yderligere fire landskampe og et enkelt mål for Allsvenskan-topscoreren.

Danmark runder tirsdag landsholdsåret af med en venskabskamp på udebane mod Rumænien.

/ritzau/

 

Dagens Gossip