Lig i massegrave var alligevel ikke mexicanske studerende

Ingen af de 43 mexicanske lærerstuderende, som har været forsvundet i flere uger, er blandt de 28 lig, som for nylig blev fundet i massegrave i Guerrero - en af landets mest lovløse regioner.

Menneskeresterne i gravene var forkullede, og det har vanskeliggjort arbejdet med at identificere ofrene. Men dna-undersøgelser viser nu, at ingen af de studerende er blandt ligene.

Det oplyser Mexicos justitsminister, Jesus Murillo.

De mange studerende deltog i en demonstration om uddannelsesreformer i byen Iguala 26. september og er ikke blevet set siden. De 43 studerende forsvandt efter sammenstød med politiet.

Her begyndte politifolk at skyde mod busser, som de unge befandt sig i.

Politifolkene menes at have tilknytning til kriminelle grupper i området, og det har øget frygten for de studerendes skæbne.

Ifølge anklagemyndigheden deltog narkobanden Guerreros Unidos i optøjerne, hvor seks personer blev dræbt, 25 blev såret, og 43 forsvandt.

26 medlemmer af politistyrken i Iguala er anholdt i sagen, og senest er 14 politifolk i en naboby blevet sigtet for at have bortført de studerende og overdraget dem til en narkobande.

To lejemordere har tidligere indrømmet over for efterforskere, at de har dræbt 17 af de studerende. Men der er endnu ikke fundet nogen lig.

Få dage efter, at de studerende forsvandt, troede myndighederne, at sagen nærmede sig en opklaring, da gravene med de 28 personer blev opdaget i udkanten af Iguala.

Senere er der opdaget en anden massegrav i nærheden af byen, der ligger 200 kilometer syd for hovedstaden Mexico City. Ligene i den nye massegrav er endnu ikke identificeret, oplyser justitsminister Jesus Murillo.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip