Løchte får overkommelig opgave ved Australian Open

Den danske tennisspiller Frederik Løchte Nielsen og hans svenske makker, Johan Brunström, ser ud til at have gode chancer for at avancere ved årets første grand slam-turnering, Australian Open.

I første runde venter den useedede indisk-taiwanske duo Divik Sharan og Lu Yen-Hsun. Sharan ligger nummer 71 på doubleranglisten, mens Lu er placeret som nummer 188.

Løchte og Brunström er heller ikke seedet i turneringen, men ligger til sammenligning henholdsvis nummer 48 og 42. Ved sidste års Australian Open blev de slået ud i første runde.

Den skandinaviske duo fik dog en forrygende start på 2014, da de i indiske Chennai vandt karrierens første turneringssejr i ATP-regi sammen.

Tidligere på ugen blev kvartfinalen til gengæld endestationen for Løchte ved opvarmningsturneringen i Auckland, hvor han spillede sammen med hollandske Igor Sijsling.

Dobbeltrækken byder samtidig på en kæmpe overraskelse, i det den 41-årige australske grand slam-vinder Pat Rafter igen griber sin ketsjer. Han er med i dobbeltrækken på et wildcard sammen med landsmanden Lleyton Hewitt.

Rafter har vundet US Open to gange, men spillede karrierens - indtil nu - sidste kamp i 2001.

De to tidligere verdensettere møder amerikanske Eric Butorac og sydafrikanske Raven Klaasen i deres første kamp i Melbourne.

De befinder sig i den modsatte turneringshalvdel end Løcthe og Brunström, som de dermed kun kan tørne sammen med i en eventuel finale.

/ritzau/

 

Dagens Gossip