Løkke fortsat tavs om Venstres kontanthjælpsloft

Siden Venstres landsmøde i 2013 har det været partiets politik at indføre et "moderne kontanthjælpsloft".

Men selvom partiet mandag kritiserer, at et par på kontanthjælp med tre børn kan modtage godt 454.000 kroner om året, så har partiet endnu ikke taget stilling til, hvor loftet over kontanthjælpen og andre ydelser skal ligge.

- Det har vi ikke taget stilling til endnu. Det afgørende er at få gjort forskellen på at være i arbejde og passiv forsørgelse større, siger Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen.

Han understreger samtidig, at der ikke bliver tale om en sænkelse af de enkelte ydelser, men et loft over hvor meget kontanthjælpsmodtagere kan modtage i forskellige offentlige ydelser.

Siden oktober 2013, hvor Lars Løkke Rasmussen fra talerstolen på Venstres landsmøde præsenterede idéen om et "moderne kontanthjælpsloft", har det været partiets alternativ til regeringens politik på området.

Spørgsmål: I har identificeret et problem og et tal, som alle er enige i passer. Kommer der et præcist tal fra jer, så folk ved, hvor I vil sætte loftet?

- Nu siger du, at det er et problem, alle er enige om. Vi bliver mødt af Socialdemokraterne, der kalder det en skræmmekampagne, selvom det er et tal, vi har hentet direkte ud af ministeriet, siger Lars Løkke Rasmussen.

- Jeg tror, at danskerne vil være enige i, at selvfølgelig skal vi passe på dem, der uforskyldt er havnet i ledighed. Men vi skal også passe på, at vi ikke fjerner incitamentet til at tage et arbejde.

Spørgsmålet: Får vælgerne at vide, hvor loftet skal ligge, eller hvor meget skatten skal sænkes med, før de skal stemme næste gang?

- Jeg ved ikke, hvornår vælgerne skal stemme næste gang. Men vi går ikke og putter med, hvad vores ambition er, svarer Venstre-formanden.

/ritzau/

 

Dagens Gossip