Lovfejl sender nytårsgave til kontanthjælpsmodtagere

Adskillige kontanthjælpsmodtagere, der rammes af loven om gensidig forsørgerpligt, kan se frem til at få lidt ekstra penge ind på kontoen i januar.

En fodfejl i lovarbejdet i forbindelse med afskaffelsen af gensidig forsørgerpligt betyder nemlig, at loven allerede bliver fuldt indfaset i januar 2015 og ikke i januar 2016, som regeringen ellers aftalte med Enhedslisten og SF som en del af finansloven.

Det oplyser Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering samt Beskæftigelsesministeriet.

Ifølge Beskæftigelsesministeriet kommer fodfejlen til at koste ministeriet 25 millioner kroner, før man kan få fejlen rettet.

- Det er en beklagelig fejl, der vil blive rettet op på hurtigst muligt. Det er helt afgørende for samarbejdet mellem regeringen og Folketinget, at politiske aftaler bliver udmøntet efter aftalens bogstav.

- Det har også været alles hensigt, men der er desværre opdaget en teknisk fejl i lovforslaget, siger beskæftigelsesminister Henrik Dam Kristensen (S).

Ministeren har tirsdag orienteret forligspartierne samt Folketingets beskæftigelsesudvalg om fejlen.

Gensidig forsørgerpligt for samlevende i kontanthjælpssystemet skulle efter planen været halvt udfaset i 2015 for så at blive fuldt udfaset i 2016. Nu skal et nyt lovforslag hastebehandles, så fejlen kan blive rettet.

- Jeg har derfor i dag bedt Folketingets præsidium om tilladelse til at hastebehandle et nyt lovforslag, så fejlen kan rettes op så hurtigt som overhovedet muligt.

- Samtidig er det vigtigt for mig at understrege, at der ikke er nogen kontanthjælpsmodtagere, der kommer til at lide økonomisk skade af fejlen, siger Henrik Dam Kristensen.

Det ventes, at en ny korrekt lovgivning træder i kraft 1. februar 2015.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip