Ludoman anklages for brutalt hjemmerøveri mod 81-årig

admin

426 uger siden

|

17/05/2016

Dagens topnyheder

Da det ved 07-tiden om morgenen den 13. november sidste år bankede på døren til et hus i Rønne, var det indledningen på et forfærdeligt mareridt for en 81-årig kvinde.

Udenfor stod en maskeret mand, som brutalt slog kvindens arm ind i døren og lagde en hånd over hendes mund. Derefter tvang han hende med op i soveværelset, hvor han bandt hendes hænder sammen og satte tape for hendes mund.

Røverens udbytte af den voldsomme fremfærd, der ifølge netavisen bornholmstidende.dk blandt andet betød, at den ældre kvinde brækkede hånden, var 8000 kroner, som han hævede på hendes dankort.

På Bornholm er den slags voldelige røverier sjældne, og sagen vakte opsigt. Politiet efterforskede sagen intenst, og tre dage senere blev en 37-årig mand anholdt.

Da han dagen efter blev fremstillet i grundlovsforhør, kom det ifølge bornholmstidende.dk frem, at han er afhængig af spil.

Tirsdag tager han plads på anklagebænken foran et nævningeting i Retten på Bornholm.

Her står han ud over hjemmerøveriet, der som udgangspunkt skal give ham fem års fængsel, hvis han findes skyldig, tiltalt for otte tilfælde af tyveri og et indbrud.

Tyverierne begik han ifølge anklageskriftet hos folk, som han arbejdede for som håndværker. To gange i september gik tyverierne ud over den 81-årige kvinde, som han et par måneder senere overfaldt i hendes hjem.

Manden huserede mest i Rønne, men også folk i Pedersker og Østerlars blev ofre for den 37-åriges kriminalitet, mener anklagemyndigheden.

I alt lykkedes det ifølge anklageskriftet manden at stjæle knap 85.000 kroner ud over de beløb, han har hævet på stjålne dankort. Dertil kommer 590 euro, svarende til knap 4500 kroner.

Sagen fortsætter hele ugen, og torsdag i næste uge ventes der at falde dom.

/ritzau/