Lundbeck-boss efter jubelår: Det er gået som jeg håbede

I starten af maj sidste år stod medicinalselskabet Lundbeck efter flere måneder stadig uden administrerende direktør, et kæmpe underskud lurende foran sig og et finansmarked med panderynker så dybe som plovfurer.

Men så ramte meddelelsen om, at Novo Nordisks kronprins, Kåre Schultz, havde taget jobbet. Han var kendt som ekstremt dygtig og benhård.

Der var bred enighed om, at han var et scoop for Lundbeck. Bare nyheden om ansættelsen sendte Lundbeck-aktien op med 20 procent og øgede markedsværdien med 5,1 milliarder kroner.

Onsdag kunne Lundbeck fremvise et regnskab med et solidt overskud. Det er udløst af, at Lundbeck har solgt mere og har gennemført et stort spareprogram.

Aktiemarkedet jubler, og selskabet er nu 24 milliarder kroner mere værd, end før Kåre Schultz trådte til.

- Det er gået meget, som jeg håbede, det ville gå, da jeg skrev under på kontrakten.

- Der har været en rigtigt god dialog med bestyrelsen fra starten. Og jeg tror, at vi kan sige, at de ideer og planer vi præsenterede sidste år, det har i høj grad udviklet sig, som vi gerne havde set, siger Kåre Schultz.

Direktøren, der i pressen har øgenavnet Hard Kåre, er ikke meget for at sætte ord på, hvad han har bragt til bordet.

- Det er hele direktionen og bestyrelsen, der er står bag strategien. Jeg er måske kommet ind på et tidspunkt, hvor der var behov for forandring.

- Og så er jeg blevet en del af forandringen. Det er jeg selvfølgeligt rigtigt glad for, siger Kåre Schultz.

Den forandring har indebåret et stort spareprogram, hvor Lundbeck har sagt farvel til op mod 1000 ansatte. Den har også indebåret en fokusering af forskningen og lanceringen af flere nye lægemidler.

- Det har været en god ansættelse, det må man sige, siger Lundbeck-analytiker hos Sydbank, Søren Løntoft Hansen.

Kåre Schultz kan selv tage del i fremgangen hos Lundbeck. Ud over en månedsløn på 1,2 millioner kroner om måneden fremgår det af regnskabet for første kvartal, at han har fået del af selskabets aktieoptionsordning.

Og det ved at overtage den tidligere direktørs ordning, så Kåre Schultz får glæde af de seneste års kursudvikling. Ved overdragelsen har den ordning en værdi på 31,5 millioner kroner, et tal der kan stige med aktiekursen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip