Målvogter Toft har tjek på de norske skytter

Sandra Toft var kommet på hårdt arbejde, da de danske håndboldkvinder onsdag eftermiddag inviterede verdenspressen indenfor på spillerhotellet dagen før den sidste gruppekamp mod Norge.

Larvik-spilleren er tungt stof i de norske medier, efter at hun i efteråret har vist høj klasse som afløser for målvogterlegenden Cecilie Leganger i storklubben, og hun mærker tydeligt, at hun er blevet et kendt navn.

- De norske spillere har fået respekt for mig, men det er ikke nødvendigvis en fordel. Selvfølgelig kan nogle modstandere føle sig presset, når de møder mig, men respekt kan jo også medføre, at de koncentrerer sig lidt mere, siger Sandra Toft.

Hun stod fremragende i begge kampe, da Danmark besejrede Norge i Golden League i oktober og november.

Den danske målvogter har efterhånden opbygget et indgående kendskab til de norske skytter, fordi hun spiller med og mod mange af dem til daglig.

- En ting er at se video, noget andet er at træne sammen. For eksempel Nora Mørk - hun har vel skudt 50.000 skud på mig, siden jeg startede i Larvik.

- Det er jo noget andet, at jeg kan se hendes løbebaner live i stedet for bare at se video. Jeg har dem lidt inde under huden, siger Sandra Toft.

- Man skal dog ikke glemme, at de også kender mig. De sidder sikkert og snakker om, hvor de skal skyde mig, og det skal jeg så prøve at gætte.

Landstræner Jan Pytlick kalder Norge et typisk turneringshold, der hæver niveauet, når det virkelig gælder, og den beskrivelse kan den danske trups Norge-ekspert kun bakke op om.

- De er så rutinerede, at de ved godt, at det er nu, de skal finde deres bedste frem, siger Sandra Toft.

- Mine holdkammerater i Larvik kan godt gå ind til nogle af ligakampene på 80 procent og så vinde alligevel. Men når Champions League-kampene så kommer, så er de der. Det er de trænet i, forklarer hun.

Inden kampen torsdag aften fører Norge puljen med fire point, mens Danmark har tre.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip