Mads Fuglede: Midtvejsvalget styrker Hillary Clinton

Selvom Republikanerne blev den store sejrherre ved midtvejsvalget i USA, kommer Demokraternes potentielle præsidentkandidat, Hillary Clinton, alligevel styrket ud af nattens begivenheder.

Det vurderer ekspert i amerikansk politik Mads Fuglede.

- Clinton-lejren har været bekymret for, om midtvejsvalget kunne føde nogle nye demokratiske stjerner, der kunne true hende. Men det er ikke sket, og derfor står hun faktisk stærkere end før valget, siger han.

Om det så er tilstrækkeligt til, at hun også kan blive præsident ved valget om to år, er vanskeligt at spå om på baggrund af midtvejsvalget, vurderer Fuglede.

- Det kan man reelt ikke sige noget om, for man har ikke stemt for eller imod partiernes programmer. Det her valg har først og fremmest handlet om fravalg og utilfredshed med den kurs, USA er inde på under Obama, siger han.

Ud over præsident Obamas reformkurs var valget også en begmand til den stærkt konservative Tea Party-bevægelse, hvis kandidater generelt fik et elendigt valg.

- Tea Party-bevægelsen er nu død. Der er rigtig mange af deres kandidater, der er røget ud, og resten er blevet mere mainstream republikanere, siger Mads Fuglede og fortsætter:

- Forestillingen om, at der er et parti gemt inde i det republikanske parti, er ikke længere holdbar. I hvert fald er der i så fald tale om et meget lille parti.

Det amerikanske præsidentvalg finder sted 8. november 2016 og er det 46. af sin slags.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip