To mænd er fængslet efter skyderi i Aarhus

To brødre på 24 og 26 år er tirsdag aften blevet varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for drabsforsøg.

Den 26-åriges tvillingebror, der også blev fremstillet i grundlovsforhøret ved Retten i Aarhus, blev løsladt.

Fængslingerne sker efter et alvorlig opgør i Aarhus mandag aften. Opgøret startede foran en spillehal.

- Her har et par unge mænd med tilknytning til Aarhus Vest gennem længere tid skabt larm og uro, og mandag aften gjorde de det igen, fortæller politiinspektør Ole Madsen fra Østjyllands Politis afdeling for personfarlig kriminalitet til Ritzau.

Nogle lokale beboere var godt trætte af de to mænd, der er 18 og 19 år.

- Så de lokale besluttede at smide dem væk. Det kom til slagsmål, og det endte med, at den 19-årige blev stukket med kniv, siger politiinspektøren.

Klokken 21.42 fik politiet en anmeldelse om, at den 19-årige lå i krydset ved Paludan-Müllers Vej og Vester Ringgade. Han var i livsfare, men det lykkedes lægerne at redde hans liv.

Senere på aftenen klokken cirka 23.05 modtog vagtcentralen anmeldelse om, at der var affyret skud på Rundhøj Alle i Aarhus.

- Noget af den her unge mands familie er kørt ud til Rundhøj for at opsøge gerningsmændene. Det kommer til slagsmål og tumult, og der bliver affyret skud, fortæller Ole Madsen.

Ifølge politiets opfattelse var det dog ikke knivofrets familie, der affyrede skud, men dem, som de mente havde stukket den unge mand ned.

Politiet anholdt efterfølgende flere personer og valgte altså at fremstille de tre brødre i grundlovsforhør.

/ritzau/

 

Dagens Gossip