Maersk Line sender Ruslands-varer retur til kunder

Det A.P. Møller-Mærsk-ejede containerrederi Maersk Line må sende store mængder varer på vej til Rusland retur til kunderne. Varerne befinder sig til søs i rederiets i containere.

Returnering af varer sker som en konsekvens af det russiske importforbud mod en række fødevarer fra vestlige lande. Det skriver netmediet ShippingWatch med reference til et notat, som rederiet har udsendt til sine kunder.

- Maersk Lines kunder var helt uforberedt på disse sanktioner, og fordi de er trådt i kraft med øjeblikkelig virkning, må der sendes signifikant mange varer retur, skriver rederiet, ifølge ShippingWatch.

Omkostningen til manøvren hviler på kunderne. For Maersk Lines forventes ikke væsentlige konsekvenser af Rusland-Ukraine konflikten. Rederiet kan muligvis drage fordel af, at import af fødevarer fra en lang række vestlige lande erstattes med produkter fra Brasilien.

I en e-mail til kunder fredag den 8. august meddelte Maersk Line, at rederiet som konsekvens af de økonomiske sanktioner ikke accepterer bookninger af de sanktionerede landbrugsprodukter.

De russiske sanktionerne berører en lang række landbrugsprodukter fra EU, Norge, USA, Canada og Australien og træder i kraft med det samme.

For rederiet betyder det, at last fra havne i USA og Canada skal omdirigeres. Drejer det sig om last på vej til russisk havn skal den omdirigeres eller returneres til den havn, hvor den kom fra.

ritzau/

 

Dagens Gossip