Mærsk: Tilbageholdt skib sejler på en fast rute

Containerskibet "Maersk Tigris", som er blevet tilbageholdt af iranske myndigheder tirsdag på vej til Dubai, sejler på en helt fast rute, der blandt andet stopper i Jeddah i Saudi-Arabien, der var det sidste stop inden tilbageholdelsen.

Det fortæller pressemedarbejder fra Mærsk Michael Storgaard til Ritzau:

- Det her skib sejler på en fast rute fra Sortehavet til Den Persiske Golf.

Ifølge ham ejer Mærsk ikke skibet men lejer det af shipping-selskabet Rickmers Shipmanagement, som står for driften af skibet.

Det er dog Mærsk, som har ansvaret for lastens indhold. Michael Storgaard fortæller, at han ikke ved nøjagtigt, hvad skibets containere kan være fyldt med, men at det kan være "alt det, du har i dit hjem", og kan stamme mange steder fra.

Ifølge Cor Rading fra Rickmers Shipmanagement var der 24 besætningsmedlemmer om bord på skibet, da det blev tilbageholdt. De er hovedsageligt fra Østeuropa og Asien, oplyser han til Ritzau.

Først var der meldinger om, at skibet blev tilbageholdt, da det angiveligt var sejlet ind i iransk farvand. Men ifølge Cor Rading blev skibet tilbageholdt, mens det stadig befandt sig i internationalt farvand.

Det iranske nyhedsbureau Fars skriver ifølge Reuters, at skibet blev tilbageholdt af den iranske flåde efter ordre fra Irans Havne- og Søfartsorganisation, da der angiveligt var uenigheder mellem skibets ejer og organisationen.

Fars skriver ikke, hvem der ejer skibet. Mærsk oplyser til Ritzau, at de ikke ved, hvem der i sidste ende ejer skibet.

Hændelsen fandt sted tirsdag, da iranske patruljefartøjer affyrede advarselsskud og beordrede skibet til at sejle længere ind i iransk farvand, da skibet sejlede gennem Hormuzstrædet, oplyser Pentagon-talsmand oberst Steve Warren ifølge Reuters.

I første omgang ignorerede Maersk Tigris ordren om at sejle længere ind i iransk territorialfarvand, men adlød, efter at iranerne havde affyret varselsskud, siger Warren.

Amerikanske styrker i regionen besvarede nødsignaler fra fragtskibet, og det amerikanske destroyer-skib USS Farragut er sendt til området for at overvåge situationen sammen med overvågningsfly, tilføjer Warren.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip