Mærsks olieselskab nedlægger 200 stillinger

Maersk Oil, der er en del af A.P. Møller-Mærsk, skal reducere antallet af ansatte med omkring 200 personer, oplyser selskabet.

Maersk Oil er i gang med et såkaldt Cost Transformation-programme, der skal reducere driftsomkostningerne med 20 procent over de næste to år. Spareprogrammet blev annonceret i forbindelse med årsregnskabet for 2014, der blev offentliggjort i februar.

Tiltaget skyldes det kraftige fald i olieprisen, men skal også sætte selskabet i stand til at vokse som forudsat i dets langsigtede strategi, der rækker på den anden side af 2020.

Stillingsnedlæggelserne vil både ske i hovedkvarteret, Qatar og i Storbritannien. Det vil påvirke ansatte i Maersk Oil, såvel som hos leverandører, oplyser Maersk Oil.

Den endelige fordeling på de tre områder ligger endnu ikke fast, oplyser talsperson i Maersk Oil Charlotte Holst til Ritzau Finans.

Det skyldes, at der nogle steder skal i gennemføres en juridisk proces, før den endelige fordeling ligger fast.

- Det er dog klart flest i UK og Qatar og ret få i hovedkvarteret, siger hun.

Samlet er der ifølge Maersk Oils hjemmeside ansat 4300 personer i selskabet.

Maersk Oil går alt igennem med en tættekam, og det er ikke kun mandskabsbesparelser, der kigges på.

- Vi gennemgår simpelthen alt, fra rejseaktivitet til genforhandling af kontrakter med leverandører, oplyser Charlotte Holst.

Ud over Maersk Oil består A.P. Møller-Mærsk af containerrederiet Maersk Line, APM Terminals, der driver havne i hele verden, containerdepoter og lignende, Maersk Drilling, der ejer borerigge og foretager boringer samt en række mindre selskaber.

/ritzau/

 

Dagens Gossip