Mærsks olieselskab nedlægger 200 stillinger

Maersk Oil, der er en del af A.P. Møller-Mærsk, skal reducere antallet af ansatte med omkring 200 personer, oplyser selskabet.

Maersk Oil er i gang med et såkaldt Cost Transformation-programme, der skal reducere driftsomkostningerne med 20 procent over de næste to år. Spareprogrammet blev annonceret i forbindelse med årsregnskabet for 2014, der blev offentliggjort i februar.

Tiltaget skyldes det kraftige fald i olieprisen, men skal også sætte selskabet i stand til at vokse som forudsat i dets langsigtede strategi, der rækker på den anden side af 2020.

Stillingsnedlæggelserne vil både ske i hovedkvarteret, Qatar og i Storbritannien. Det vil påvirke ansatte i Maersk Oil, såvel som hos leverandører, oplyser Maersk Oil.

Den endelige fordeling på de tre områder ligger endnu ikke fast, oplyser talsperson i Maersk Oil Charlotte Holst til Ritzau Finans.

Det skyldes, at der nogle steder skal i gennemføres en juridisk proces, før den endelige fordeling ligger fast.

- Det er dog klart flest i UK og Qatar og ret få i hovedkvarteret, siger hun.

Samlet er der ifølge Maersk Oils hjemmeside ansat 4300 personer i selskabet.

Maersk Oil går alt igennem med en tættekam, og det er ikke kun mandskabsbesparelser, der kigges på.

- Vi gennemgår simpelthen alt, fra rejseaktivitet til genforhandling af kontrakter med leverandører, oplyser Charlotte Holst.

Ud over Maersk Oil består A.P. Møller-Mærsk af containerrederiet Maersk Line, APM Terminals, der driver havne i hele verden, containerdepoter og lignende, Maersk Drilling, der ejer borerigge og foretager boringer samt en række mindre selskaber.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip