Magnussens makker: Nye benzinregler er en udfordring

Formel 1-kørerne må i denne sæson kun bruge en begrænset mængde brændstof per løb, og ændringerne stiller krav til kørerne, mener Kevin Magnussens holdkammerat på McLaren-holdet.

- Løbet er lidt mere vanskeligt. Du skal spare en masse på benzinen, og det er en helt anden måde at køre på, siger Jenson Button efter fredagens første træninger i australske Melbourne.

De 22 Formel 1-kørere må nu blot bruge 100 kilo brændstof per løb. Tidligere var der ingen øvre grænse, hvilket betyder, at man nu skal til at økonomisere med benzinen.

Derudover er bilerne blevet vanskeligere at styre på grund af ændringer i motorerne samt front- og bagvingerne. Det giver mere bundtræk og mindre downforce, hvilket er en ekstra udfordring for kørerne.

Både Button og Magnussen fik fredag kørt en masse omgange på den friske asfalt. McLaren-stjernen havde frygtet, at bilerne var endnu sværere at styre, men der er stadig plads til forbedring, lyder det.

- Jeg ved ikke, hvor vi står, men det vigtigste er, at vi fik nogle gode omgange med lav brændstofforbrænding og med høj brændstofforbrænding, så vi kunne få en god forståelse af løbet, siger Jenson Button.

Han nyder at være tilbage i Formel 1-bilen efter en lang vinterpause, og han er særligt glad for Albert Park i Melbourne, hvor grandprixet skal køres på søndag.

- Jeg nyder altid denne bane. Den er ret ujævn, og der er ikke plads til fejl. Det gør det altid sjovt, siger en smilende Button til tv-kameraerne.

Under begge træninger kørte Jenson Button sig ind blandt de fem bedste, mens Magnussen var lidt langsommere.

Button har vundet 15 Formel 1-løb i sin karriere - heriblandt tre gange i Melbourne.

/ritzau/

 

Dagens Gossip