Majas hjerte gik i stå: Uden mine veninders førstehjælp var jeg død nu

Lørdag den 7. juni var 32-årige Maja Sasser fra Vanløse taget hen til sine to veninder til lidt aftenhygge i det gode vejr på deres altan.

Hun får stukket en kold øl i hånden, sætter sig ud på altanen og tænker: “Sikke en smuk aften”.

Og så gik Majas hjerte i stå.

- Det hele gik bare i sort. Jeg fik ingen varsler, ondt i brystet eller noget andet. Der var som om, der var nogen, der slukkede for min maskine, fortæller Maja Sasser til Dagens.dk.

Læs også: Rystende forskning: De fleste hjertestop sker på dette tidspunkt

Maja havde fået et hjertestop på venindernes altan. Heldigvis var de i stand til hurtigt at give hende den nødvendige hjælp, så hun kunne overleve.

- Det var enormt uhyggeligt at tænke på, at jeg fem minutter tidligere havde jeg stået ude på gaden - alene - hvad var der sket, hvis mit hjerte var gået i stå der? Eller hvad nu hvis jeg havde været alene hjemme med min søn? Så havde han bare kravlet rundt med en død mor på gulvet, siger Maja Sasser, der er meget taknemmelig for, at hendes to veninder var i stand til at yde førstehjælp.

Har aldrig haft problemer med hjertet

Med hjælp fra nogle naboer og en sygeplejerske, der var med til en fest i baggården, fik de to veninder givet Maja Sasser hjertemassage og tilkaldt en ambulance.

Det næste hun husker er, at hun vågner op på hospitalet dagen efter med store smerter i brystkassen og spørger efter sin 1-årige søn.

Følg Dagens.dk på facebook - altid gratis nyheder og underholdning

- Det første, der melder sig, er, at jeg har et ansvar for at blive her i verden. Hvad med min søn? Han er jo ikke gammel nok til at klare sig selv. Det gør det endnu mere uhyggeligt. Det var helt vildt mærkeligt, for jeg har altid været sund og frisk med masser af energi. Jeg har aldrig haft nogle problemer med hjertet. Så det virker enormt skørt, at det skulle ramme mig. Det havde jeg ikke set komme, siger den 32- årige ph.d.-studerende til Dagens.dk.

Lær førstehjælp for dine nærmestes skyld

Da Maja Sasser med brækkede ribben kom hjem fra hospitalet efter operationen, skrev hun en statusopdatering på facebook, hvor hun opfordrer folk til at lære førstehjælp. Ikke nødvendigvis for deres egen skyld, men for deres søns, vens eller families skyld.

- Jeg er virkelig taknemmelig, for at de var der, da det skete, selvom det er en underlig fornemmelse, at man kan “skylde nogen sit liv”. Men tænk nu, hvis de ikke kunne førstehjælp. Så kunne de været gået i panik og bare stået og se på, at deres veninde dø lige foran øjene på dem, siger Maja Sasser til Dagens.dk.

Se Maja Sassers facebook-opslag hér:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/da_DK/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Opslag af Maja Sasser.

 

 

Dagens Gossip