Mand afleverer holocaust-medalje efter familiemedlemmers død i Gaza

91-årige hollandske Henk Zanoli blev beæret med en medalje efter anden verdenskrig, fordi han havde sat sit eget liv på spil for at skjule et jødisk barn.

Men den ære vil han ikke længere have.

Det skriver BBC.

Den gamle mand fortæller, at et F-16-fly under de nye uroligheder i Gaza har jævnet hans grandnieces hus med jorden, og dræbt alle beboerne: i alt seks af Henk Zanolis slægtninge.

Ifølge BBC nægter den israelske ambassade at kommentere på, at den 91-årige mand nu har afskrevet sig den ære, han blev tildelt i medaljeform efter holocaust. Han og hans mor blev tildelt medaljen i 2011, for at have skjult et jødisk barn for nazisterne i deres hjem i to år under anden verdenskrig.

LÆS OGSÅ: Dødstal efter kampe i Gaza runder 2000

- At holde på den ære, som jeg har fået tildelt af staten Israel under disse omstændigheder, ville være en fornærmelse… mod dem i min familie, fire generationer frem, som har mistet ikke færre end seks af deres familiemedlemmer i Gaza, siger Henk Zanoli i et brev, der er blevet offentliggjort i en israelsk avis.

- Min mors tipoldebørn har mistet deres bedstemor, tre onkler, en tante og en kusine for det israelske militærs hånd, fortsætter han sit brev.

LÆS OGSÅ: Der er kun 11 lande i verden, hvor der er fred

Henk Zanolis grandkusine er hollandsk diplomat og er gift med en palæstinensisk økonom, Ismail Ziadah, som blev født i en flygtningelejr i det centrale Gaza. Hans mor, tre brødre, en svigersøster og en ni-årig fætter blev alle dræbt, da deres hjem blev sprunget i luften af det israelske militær.