Mand gik amok i Herning: Skal 10 måneder i fængsel

En 22-årig mand er torsdag ved Retten i Herning blevet idømt 10 måneders fængsel og frakendelse af kørekortet i otte år, efter at han i februar gik amok i en narkorus gennem Herning.

Det skriver Herning Folkeblads nyhedsside aoh.dk.

Mandens amokløb fandt sted fredag 21. februar, hvor han blandt andet slog en 48-årig mand i hovedet med en sten og stjal en bil med et femårigt barn på bagsædet.

Det hele begyndte på en Shell-tank på Rolighedsvej i Herning ved 16-tiden. Her tvang den 22-årige en mand til at udlevere nøglen til en bil, som han kørte af sted i. Undervejs påkørte han flere parkerede biler og afspærringer ved vejarbejder.

Turen endte et par timer senere, da bilen kørte gennem en afspærring og sad fast i en udgravning ved et vejarbejde på Gødstrupvej.

En venlig 48-årig mand, der ville hjælpe, fik et slag i baghovedet med en sten, mens han ledte efter sit træktov. I stedet stjal den 22-årige hans bil. Den 48-årige måtte en tur på skadestuen til observation for hjernerystelse.

En time efter fik politiet en anmeldelse om et biltyveri på Gavnøvej i Tjørring, hvor den 22-årige stjal en pizzabil, der holdt uden for pizzeriaet, mens budet var inde for at hente pizzaer til kunderne.

I bilen sad pizzabudets femårige barn. Det opdagede budets kammerat, der stillede sig foran bilen, men måtte springe til side for ikke at blive ramt.

Bilen svingede ned ad en sidevej, der viste sig at være en sti med græs, som den ikke kunne køre i. Her blev manden anholdt af politiet.

Den 22-årige blev torsdag dømt for i alt 15 forhold. Foruden fængselsstraffen skal han betale 12.155 kroner til den 48-årige mand, der blev slået i hovedet med en sten.

Til gengæld slap han for at få udløst en reststraf på ni måneder, som han havde hængende fra en tidligere dom, skriver aoh.dk.

Manden modtog dommen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip