Mandens skostørrelse afslører intet: Her er 10 kendte sexmyter - og sandheden

Vi hører dem over det hele. Historier om hvordan det hele hænger sammen mellem lagenerne.

Det kan være svært at holde styr på, hvad der passer, og hvad der ikke gør. Og selvom du tror, du ved en masse om sex, så passer alle de myter, du hører, altså ikke.

LÆS OGSÅ: Her er seks vilde sexmyter - som faktisk holder

Daily Mail har kigget dybt i læge-litteraturen for at finde frem til sandheden om 10 af de mest udbredte og godkendte sex-myter.

1. Store fødder, store…
En udbredt misforståelse er, at du kan se, hvor stor en mands penis er, blot ved at kigge på hans hænder, hans hænder, eller måske hans næse.

Faktisk er der en lille smule om snakken. Et gen, kaldet ‘hox-genet’ spiller en rolle, når det kommer til udviklingen af tæer og fingre, ligesom det også er med til at afgøre størrelsen på penis og klitoris.
Men der findes intet godt bevis for, at mænd med store fødder har større vedhæng mellem benene.

En canadisk undersøgelse af 63 mænd viste en lille sammenhæng, men her fik man ikke målt mændenes fødder. Det hele var baseret på den skostørrelse, mændene selv rapporterede. En anden undersøgelse, hvor 104 mænd deltog, viste ingen sammenhæng.

Konklusionen må derfor være, at størrelsen på mændenes fødder kun kan give dig en idé om, hvilken skostørrelse, han bruger.

2. Mænd topper seksuelt i en alder af 18.. Kvinder topper, når de er 28
Denne myte har vi efterhånden hørt så ofte, at vi automatisk har godkendt den.  Men er der videnskabelig evidens for den?

Det er rigtigt, at mænds testosteron-niveau topper omkring 18-års-alderen, og kvinders østrogen-niveau peaker, når de er i midten af 20’erne.

Det er et kendt faktum, at et lavt hormon-tal hænger sammen med et lavt sex-drive. Af den grund har mange også fået den modsatte opfattelse: Når tallet er højt, peaker man seksuelt.

Men hvad betyder det egentlig at ‘peake’? Hvis vi tror, seksuel hyppighed er det vigtigste, så er der større sandsynlighed for, at single-mænd har sex fire eller flere gange i midt-30’erne. For mænd med partnere, sker det i midten af 40’erne.

Både for single-kvinder og kvinder i forhold gælder det, at de har allerhyppigst sex sidst i 20’erne.

Derfor, hvis det er det, vi måler efter, så peak’er mændene altså efter kvinderne.

3. Sex slanker
Jamen, det lyder da ellers meget plausibelt, ikke? Men med mindre du dyrker sex i meget længere tid og meget mere energisk end gennemsnittet, så er det ikke akten under lagenet, der gør, at du når den anbefalede daglige dosis motion.

Sex anses kun for at være en mild til moderat aktivitetsform, og gennemsnits-sex-akten varer altså kun fem minutter. Det estimeres altså, at vi forbrænder 25 til 125 kalorier, mens vi har sex. Og det er jo ikke alverden.

4. Mænd tænker på sex hvert 7. sekund
Du kender sikkert historien om, at mænd har sex på hjernen for hvert syvende sekund, der går.
Men det ville betyde, at mænd tænker på sex mere end 6000 gange om dagen. Eller med andre ord, hver gang, de trækker vejret.
Det ville ikke alene drive de fleste til vanvid, det ville også gøre det helt umuligt for mændene at lave noget som helst andet i løbet af en dag.
Der er dog videnskabeligt bevis for, at mænd tænker mere på sex end kvinder.

En undersøgelse viser, at over halvdelen af mændene tænker på sex hver dag eller flere gange om dagen. Det gælder kun for 19 procent af kvinderne.
Omvendt betyder undersøgelsen også, at næsten halvdelen af mændene ikke tænker på sex hver dag.

5. Østers vækker sexlysten i os
I flere årtusinder har vi mennesker troet, at bestemte typer mad og drikke kan ophidse os.
Blandt andet har østers siden den græske mytoligs storhedstid været kendt for at vække vores sexlyst. For eksempel var en del af historien om Casanova, at han spiste 50 østers om dagen.

Men der er overhovedet ingen undersøgelser, der beviser, at østers skulle påvirke menneskers sex-drive. Forskere har heller ikke været i stand til at finde frem til ingredienser, der skulle kunne gøre os til sex-monstre.
Østers består mest af vand, lidt kulhydrater, og mineraler. De indeholder en del zink, som sæd har brug for for at holde sig sundt, men ud over det er der ingen seksuelle ingredienser i østers.

6. Sex øger risikoen for hjerteanfald
Har vi ikke alle hørt forfærdelige historier om folk, der døde af et hjerteanfald, mens de havde sex?
Det gør måske, at mennesker med dårligt hjerte er bange for at dø, mens de dyrker sex.
Men risikoen for at få et hjerteanfald under sex er altså meget lav.
En undersøgelse viser, at mænd, som ikke har diabetes, og som ikke ryger, risikerer at dø i én ud af en million sex-akter.

7. P-pillen gør dig tyk
Stort set al medicin har bivirkninger. Men det er en myte, at p-pillen skulle gøre kvinder tykke.
Da p-pillen i første omgang blev udviklet, var historien dog en anden. Dengang indeholdt præventionspiller et højt niveau af østrogen og progestin - en syntetisk udgave af hormonet progersteron - og det kan have forårsaget vægtøgning.
Men nutidens p-piller indeholder ikke tilnærmelsesvis så mange hormoner, og to store undersøgelser har uafhængigt af hinanden ikke fundet nogen sammenhæng mellem øget vægt og p-piller.

8. Testiklerne falder længere ned med alderen
De fleste mænd tror, at dette er tilfældet. Og der er ingen tvivl om, at testiklerne ændrer sig i løbet af mandens liv - de producerer mindre, og langsommere, sperm, og sperm som er mindre frugtbart.

De små rør, hvor sæden produceres, degenereres efterhånden, og med tiden bliver testiklerne faktisk mindre. De små testikler kan godt synes at hænge lavere, men det er fordi, posen er blevet mere tom.

9. Sex før sport er dårligt
Mange atleter får at vide, at de ikke bør have sex aftenen før en vigtig kamp eller sportspræsentation, fordi det vil mindske deres styrke og koncentrationen.

Men faktisk viser forskningen det modsatte. Sex kan måske ligefrem gavne atleternes præstationer.

I en undersøgelse, hvor mænd havde sex natten før de skulle deltage i en sportsbegivenhed, havde deltagerne et højere testosteron-niveau dagen efter, i forhold til dem, der ikke havde haft sex.

Undersøgelser viser desuden, at sex hverken påvirker mskelstyrken, reaktionstiden eller fleksibiliteten.

10. Husligt arbejde booster mænds sexliv
Du har måske hørt, at vejen til en kvindes hjerte går gennem husligt arbejde.
Undersøgelser har fundet en forbindelse mellem mænd, der udfører huslige gerninger og kvinder, der nyder en mere fair fordeling af opgaverne i hjemmet. Og den tilfredsstillelse, det giver kvinderne, kan føre til større sexlyst.

Til gengæld viser en anden undersøgelse med over 3500 par som deltagere, at en mere traditionel inddeling af pligterne - altså hvor kvinderne tager den største del - gjaldt for de fleste af de par, der havde mest sex.

I de forhold, hvor mændene tog den største tjans i hjemmet, var mindst sex, og jo mere madlavning, tøjvask og rengøring, mændene tog sig af, jo mindre sex var der altså i forholdene.

 

Dagens Gossip