Mange hundrede strømmer til afsked med Dan fra Krystalgade

Politiet er onsdag eftermiddag massivt til stede ved den jødiske kirkegård Mosaisk Vestre Begravelsesplads i Københavns sydhavn.

Her er begravelsen af den 37-årige jøde Dan Uzan i gang. Det var ham, der natten til søndag blev dræbt af skud i hovedet foran en synagoge i København.

Kort før klokken 14 strømmede mange hundrede - måske tusinder - mørkklædte mennesker mod indgangen til kirkegården og det rødstenede kapel.

I den lille bygning var der langt fra plads til alle. En stor gruppe mennesker måtte stå udenfor, mens ceremonien fandt sted.

Klokken 14.45 forlader de mange deltagere kapellet. Den store flok bevæger sig nu langsomt mod selve begravelsespladsen, hvor jordfæstelsen foregår. Foran sig skubber de kisten.

Samtidig står uniformerede betjente langs veje og ved indgangen til kirkegården.

I nærheden står tungt bevæbnet politi i grønne uniformer og med skudsikre veste. Gennem en kikkert studerer de nærliggende boliger med ryggen mod begivenheden.

Betjente har desuden taget opstilling på toppen af en gul boligblok, hvorfra de spejder ud over kirkegården.

Ud over pårørende, politi og presse er også statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og justitsminister Mette Frederiksen (S) på plads.

Dermed vil regeringstoppen igen markere, at man står sammen med jøderne i Danmark mod terror. Det er også tidligere sket i forbindelse med blandt andet mindehøjtideligheden mandag aften i Fælledparken i København.

Det var foran synagogen i Krystalgade, at angrebet natten til søndag fandt sted.

En gerningsmand forsøgte angiveligt at få adgang til synagogen, hvor der blev holdt en konfirmationsfest med 80 gæster.

Mindst to politibetjente og 37-årige Dan Uzan stod vagt, da gerningsmanden gik til angreb. De to betjente blev såret, mens Dan Uzan mistede livet.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip