Manu Sareen erkender nederlag til partihopperen Auken

Socialminister Manu Sareen erkender på Facebook, at han har tabt kampen om det ene mandat til De Radikale i Københavns Storkreds til den tidligere SF'er Ida Auken.

- Endelig frihed! Sådan har jeg til tider tænkt, at jeg ville føle, når jeg stoppede som politiker. Men sådan har jeg det egentlig ikke lige nu, skriver ministeren.

- Jeg er selvsagt ked af, at det ikke lykkedes denne gang. Men jeg er taknemmelig for mine 13 år i dansk politik og den store opbakning, I har givet mig undervejs.

Han sender samtidig en hilsen til Ida Auken, der under sidste valgperiode skiftede fra SF til De Radikale, da SF forlod regeringen.

- Nu er tiden kommet til et nyt kapitel i mit liv, og jeg er tryg ved at overlade den politiske stafet til Ida Auken, som jeg personligt kender, beundrer og respekterer meget både politisk og som en ven, skriver Manu Sareen på sin Facebook.

- Kære Ida. Jeg vil fortsat kæmpe ved din side. Vi har meget, vi stadig skal nå.

På Facebook takker Ida Auken for Manu Sareens støtte og siger, at partifællerne har været i tæt kontakt hele dagen.

- Det kom som endnu et chok, at det kun blev til ét mandat i København, og hele dagen har Manu Sareen og jeg været i tæt kontakt for at sikre, at vi begge kunne komme igennem de svære timer, skriver Ida Auken.

- Manu har været en stærk radikal stemme. Han stod i spidsen for et af regeringens vigtigste resultater: Homoseksuelles ret til at blive viet.

Under den nu afgående SR-regeringen var 48-årige Sareen minister for børn, ligestilling, integration og sociale forhold.

Ida Auken var miljøminister i Helle Thorning-Schmidts regering fra 3. oktober 2011 til SF trådte ud af regeringen 3. februar sidste år, hvor Auken skiftede til Radikale.

/ritzau/

 

Dagens Gossip