Medleykvinder svømmer fra alle: Flot finish af Blume

Favoritterne fra Danmark vandt søndag EM-guld på kvindernes holdkap på 4x100 meter medley.

Danskerne var kommet i finalen med klart hurtigste tid, men der skulle en flot slutspurt til fra Pernille Blume i 100 meter fri, før guldet blev sikret foran svenskerne. Vindertiden på 3.55,62 minutter er ny europa-rekord.

Den danske kvartet, som foruden Blume bestod af Mie Ø. Nielsen, Rikke Møller Pedersen og Jeanette Ottesen, sikrede dermed Danmark endnu en guldmedalje.

De danske svømmere slutter på i alt seks guldmedaljer ved mesterskaberne i Berlin, og den sjette guldmedalje var ventet.

Mie Ø. Nielsen var tidligere på ugen blev europamester i 100 meter ryg, Rikke Møller Pedersen i 100 meter bryst og Jeanette Ottesen i 100 meter butterfly.

Det var ventet, at de tre ville lægge fundamentet til sejren, men da Blume hoppede i bassinet, var det side om side med svenske Michelle Coleman. Ved vendingen førte svenskerne, men på de sidste meter fik Blume trukket fra. Danskerne var 0,42 sekunder hurtigere til sidst.

For Rikke Møller Pedersen var det guld nummer tre i Berlin. Hun har foruden triumfen i 100 meter bryst også vundet guld på den dobbelte distance.

Herresvømmeren Viktor Bromer sejrede i 200 meter butterfly.

/ritzau/