Menighedsråd: Venstre tager folkekirken som gidsel

Venstre har igen bedt om en tænkepause i forbindelse med de afsluttende forhandlinger om en reform af folkekirken.

Det lange forløb får formand for Landsforeningen af Menighedsråd, Inge Lise Pedersen, til at slå i bordet. Hun køber ikke argumenterne om mere betænkningstid, skriver Jyllands-Posten.

Inge Lise Pedersen mener, at Venstre dermed ikke har et ønske om at modernisere og demokratisere kirken, og vurderer ikke, at forsinkelserne skyldes indholdet i de foreslåede ændringer.

- Jeg er bange for, at folkekirken er blevet taget som gidsel i et større politisk spil, som handler om ganske andre ting end folkekirken og snarere har at gøre med, at vi inden så længe skal have et folketingsvalg, siger hun til Jyllands-Posten.

Socialdemokraterne er også ved at være utålmodige.

- Man får da mistanke om, at noget andet er på spil end seriøse, politiske overvejelser. Der må da være grænser for, hvor langsomme selv Venstre er til at tænke, siger kirkeordfører Karen Klint (S), der samtidig understreger, at to ekstra uger ikke skal skille de to partier ad.

Men hvis ikke Venstre kommer med noget konstruktivt inden længe, så vil Karen Klint anbefale kirkeministeren at sende den nuværende model i høring, lyder det.

Kirkeordfører Flemming Damgaard Larsen (V) afviser, at partiet er ved at vende ryggen til en ny lovgivning på kirkeområdet. Han siger, at partiet er "meget omhyggelige" og har brug for at tale med sit bagland, siger han til avisen.

Flere medier har tidligere skrevet, at Venstres nølen skyldes, at folketingsgruppen er splittet omkring centrale spørgsmål i folkekirkereformen.

Der er især bekymring for, at et folkevalgt organ, som er en central del af regeringens forslag, kan udvikle sig til et politiserende kirkeråd, har Kristeligt Dagblad tidligere skrevet.

Venstre er ikke ene om at være bekymret for reformens indhold. Dansk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti er decideret imod reformen.

Kirkeminister Marianne Jelved (R) er i øjeblikket i Kina og har ikke haft mulighed for at kommentere sagen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip