Merkel og Hollande vil have hastetopmøde

Den tyske forbundskansler, Angela Merkel, og den franske præsident, Francois Hollande, har søndag aften talt i telefon, hvor de drøftede situationen efter et græsk nej ved folkeafstemningen i landet, siger en tysk regeringstalsmand.

Ifølge talsmanden ønsker de et hastetopmøde i EU snarest muligt, og det ønske har EU's præsident, Donald Tusk, sent søndag opfyldt ved at kalde de 19 stats- og regeringschefer til Bruxelles på tirsdag for at diskutere de fremtidige konsekvenser.

Tirsdag er også dagen, hvor finansministrene i eurogruppen mødes igen for at diskutere udfaldet. Det skriver eurogruppens chef, Jeroen Dijsselbloem, i en meddelelse sent søndag aften.

- Jeg tager udfaldet af den græske folkeafstemning til efterretning. Resultatet er meget beklageligt for Grækenlands fremtid. For at den græske økonomi skal genoprettes, er vanskelige tiltag og reformer uundgåelige.

- Vi afventer nu de græske myndigheders initiativ, skriver Jeroen Dijsselbloem.

Allerede mandag er der møde på embedsmandsplan i den såkaldte euro-arbejdsgruppe i Bruxelles.

Det er kun to uger siden, at eurolederne var til krisetopmøde om den græske statsgæld. Få dage senere var de igen i Bruxelles til ordinært EU-topmøde.

Det var dagen efter det møde, at den græske premierminister, Alexis Tsipras, overraskende meddelte, at han ville holde folkeafstemning om de internationale kreditorers redningsplan og reformkrav.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip