Merkel og Hollande vil have hastetopmøde

Den tyske forbundskansler, Angela Merkel, og den franske præsident, Francois Hollande, har søndag aften talt i telefon, hvor de drøftede situationen efter et græsk nej ved folkeafstemningen i landet, siger en tysk regeringstalsmand.

Ifølge talsmanden ønsker de et hastetopmøde i EU snarest muligt, og det ønske har EU's præsident, Donald Tusk, sent søndag opfyldt ved at kalde de 19 stats- og regeringschefer til Bruxelles på tirsdag for at diskutere de fremtidige konsekvenser.

Tirsdag er også dagen, hvor finansministrene i eurogruppen mødes igen for at diskutere udfaldet. Det skriver eurogruppens chef, Jeroen Dijsselbloem, i en meddelelse sent søndag aften.

- Jeg tager udfaldet af den græske folkeafstemning til efterretning. Resultatet er meget beklageligt for Grækenlands fremtid. For at den græske økonomi skal genoprettes, er vanskelige tiltag og reformer uundgåelige.

- Vi afventer nu de græske myndigheders initiativ, skriver Jeroen Dijsselbloem.

Allerede mandag er der møde på embedsmandsplan i den såkaldte euro-arbejdsgruppe i Bruxelles.

Det er kun to uger siden, at eurolederne var til krisetopmøde om den græske statsgæld. Få dage senere var de igen i Bruxelles til ordinært EU-topmøde.

Det var dagen efter det møde, at den græske premierminister, Alexis Tsipras, overraskende meddelte, at han ville holde folkeafstemning om de internationale kreditorers redningsplan og reformkrav.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip