Mette F. vil undersøge ministeriums rolle i Eritrea-sag

Justitsminister Mette Frederiksen (S) "tror ikke", at hendes forgænger på posten Karen Hækkerup har blandet sig i udarbejdelsen af den omstridte landerapport om Eritrea, der højst usædvanligt er blevet undsagt af såvel dens kilder som dens oprindelige hovedforfattere.

Det siger hun onsdag efter Folketingets spørgetid, hvor hun var kaldt i salen for at besvare spørgsmål om sin tillid til Eritrea-rapporten.

Og her fastslog Mette Frederiksen, at hun på ingen måde har blandet sig i rapporten og dens konklusioner:

- Jeg kan selvfølgelig stå til ansvar for, hvad jeg selv foretager mig som minister, og jeg kan se, at der har været rejst spørgsmål om, om jeg har blandet mig i den her rapport, og det kan jeg blankt afvise, selvfølgelig har jeg ikke det, siger hun.

- Jeg tror heller ikke, at Karen Hækkerup har blandet sig på det her spørgsmål, men jeg vil ikke stå og forholde mig til citater fra andre ministre, tilføjer hun.

"Citaterne", hun henviser til, stammer fra den pressemeddelelse, som Justitsministeriet sendte ud den 13. august, da Udlændingestyrelsen annoncerede sin fact-finding mission.

Her skriver Karen Hækkerup, at hun nu "sætter ind over for" stigningen i den eksplosionsagtige stigning i antallet af asylansøgere fra Eritrea, og at hun "vil have undersøgt" årsagen til det.

- Jeg har ingen grund til at tro, at der skulle have været politisk indblanding, heller ikke før min tid som minister, siger Mette Frederiksen onsdag.

Spørgsmål: Har der været kontakt mellem Justitsministeriet og Udlændingestyrelsen om Eritrea-rapporten, mens den blev lavet?

- Det ved jeg ikke.

Spørgsmål: Skulle du så ikke finde ud ud det?

- Det undersøger jeg gerne, siger hun til Ritzau.

/ritzau/

 

Dagens Gossip