Middelkarakter til TV2s nye tv-serie

"Bestået".

Det ene ord kan nogenlunde sammenfatte anmeldelserne af TV2's store dramasatsning "Dicte", der havde premiere mandag aften.

Sammenlagt er der en middelkarakter til TV2-serien fra anmelderkorpset.

De af avisernes tv-anmeldere, som uddeler karakterer, giver alle serien enten tre eller fire på en skala til seks.

Dermed ser det også ud til, at TV2 kan indhente lidt af de meget, meget store forspring, som DR har haft på dramasiden gennem de seneste mange år.

Netop forskellen på den næsten altid roste DR-drama og så på TV2's i flere omgange mindre succesfulde forsøg i genren, optager flere af anmelderne.

Hos dagbladet Information mener den forholdsvis positive anmelder, at "Dicte" ikke helt har samme originalitet og dybde i sin personskildring, som DR's "Forbrydelsen".

- Mindre kan også gøre det, konstaterer anmelderen dog.

"Dicte", der er blevet til på baggrund af krimiforfatteren Elsebeth Egholms bøger om en kvindelig journalist, foregår i Aarhus. Og på billedsiden gøres der da også en del ud af, at etablere serien netop her.

Der er langsomme panoreringer over havneområdet, det karakteristiske rådhustårn og et zoom ind mod Olafur Eliassons regnbue på toppen af kunstmuseet Aros.

Aarhus som scene dur dog ifølge Berlingske Tidendes anmelder kun nogenlunde.

Og serien kommer i hvert fald ikke til at gøre for den jyske hovedstad, hvad Wallander har gjort for den lille sydsvenske havneby Ystad, konkluderer avisens anmelder, der kalder serien for "en gennemsnitskrimi".

Hovedparten af anmelderne er dog enige om at uddele roser til hovedrolleindehaveren Iben Hjejle.

- Titelrollen spilles skarpt af Iben Hjejle, der er et fund til rollen, og hvis hun giver figuren lov til at vokse, kan det blive rigtig fint, konkluderer en ellers ikke voldsomt begejstret Politiken-anmelder.

"Dicte" er i alt på 10 afsnit. Den sendes hver mandag aften på TV2's hovedkanal.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip